Bližňákovi po Nemcoch poriadne odľahlo

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 09:35 • 2 min
Bližňákovi po Nemcoch poriadne odľahlo

HELSINKI - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Slovenskému hokejovému útočníkovi Máriovi Bližňákovi po pondelkovom stretnutí s Nemeckom (3:2) na majstrovstvách sveta v Helsinkách poriadne odľahlo.

slovakia

left justify in out

Duel bol pre výber Vladimíra Vůjtka dôležitý z pohľadu ambícií na postup do play-off. S Nemcami sa síce natrápil, ale napokon vybojoval cenné tri body. V závere sa Slováci ubránili veľkému nemeckému tlaku pri hre šiestich proti štyrom.

"Bol to doteraz najťažší zápas na tomto turnaji. V závere mi poriadne odľahlo. Bola by škoda, ak by sme premrhali vedenie a mali potom možno zavretú cestu do štvrťfinále. Teraz budeme mať väčšiu pohodu. Čakajú na nás dva dni voľna, po nich pôjdeme ďalej,“ tvrdil Mário Bližňák. 
Nemci začali aktívne a zaskočili slovenský tím vysokým napádaním. Slováci mali problémy s rozohrávkou a len ťažko sa dostávali cez stredné pásmo. Postupne sa ich hra zlepšovala, tréner Vladimír Vůjtek však musel počas prvej prestávky zvýšiť v kabíne hlas. "Hovorili sme si, že budú hrať dobre v defenzíve, budú chcieť dať gól a potom betónovať. Nezačali sme však dobre, nekorčuľovali sme. Nemci nás vo všetkom prevýšili. Po trénerovom dohovore sme sa prebrali a potom to už bolo lepšie,“ uviedol Bližňák. 
Práve 26-ročný rodák z Trenčína v druhej časti hry vyrovnal na 1:1. Pre útočníka Slovana Bratislava to bol premiérový gól na svetovom šampionáte. "Je skvelé, že mi to tam padlo. Tomáš Kopecký vybojoval puk v rohu, dal na Miša Sersena, ktorého strela sa od brankára odrazila pekne na moju hokejku,“ popísal dôležitý moment pred svojím druhým gólom v drese reprezentácie SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies