Blesky v Indii zabili najmenej 44 ľudí a zranili ďalších 30

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 14:31 • 2 min
Blesky v Indii zabili najmenej 44 ľudí a zranili ďalších 30

NAÍ DILLÍ - Najmenej 44 ľudí prišlo o život a vyše 30 utrpelo popáleniny pri zásahoch bleskom v indických štátoch Bihár a Uttarpradéš. Ku všetkým prípadom došlo v utorok, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

V štáte Bihár na východe krajiny zomrelo minimálne 31 ľudí, keď tam búrka postihla deväť okresov. "Obete, ktoré zasiahol blesk, boli väčšinou roľníci alebo bezdomovci, ktorí sa pohybovali vo voľnej krajine. Najviac postihnutým okresom bol Aurangabad, kde došlo k šiestim usmrteniam," uviedol predstaviteľ úradov zodpovedných za riešenie krízových situácií.

V Bihári bolo medzi obeťami šesť detí a tri ženy, oznámila miestna agentúra IANS. Približne 25 ľudí hospitalizovali s vážnymi popáleninami, stav niekoľkých osôb je údajne kritický. Blesky si vyžiadali životy 13 ľudí aj v štyroch okresoch susedného štátu Uttarpradéš. Zranenia tu utrpelo viac než desať osôb. 

Údery bleskov sú v Indii bežné najmä pred a počas monzúnového obdobia a často si vyžiadajú mnohé obete na životoch miestneho obyvateľstva. Aj v tomto prípade došlo k nešťastiu v priebehu vrcholiaceho leta, ktoré predchádza sezóne dlhotrvajúcich dažďov v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies