Blatter v Sao Paule o záškodníkoch aj peniazoch

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 12:40 • 2 min
Blatter v Sao Paule o záškodníkoch aj peniazoch

SAO PAULO - Sepp Blatter si myslí, že kritici vyťahujúci obvinenia zo skorumpovaného výberu Kataru za usporiadateľa majstrovstiev sveta 2022, chcú zničiť Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA).

slovakia

left justify in out

Prezident organizácie to povedal v pondelok na stretnutí s predstaviteľmi Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) v brazílskom Sao Paule, kde sa vo štvrtok začnú XX. majstrovstvá sveta. Futbalovým hnutím minulý týždeň otriasli správy v britských denníkoch o nových dôkazoch usvedčujúcich bývalého prezidenta AFC Mohameda bin Hammama, že Kataru kúpil šampionát za milióny dolárov na úplatkoch pre hlasujúcich členov exekutívy FIFA..

 

"Nepoznám motívy tohto konania, ale viem, že musíme zostať jednotní. To bude najlepšia odpoveď tým, čo sa usilujú zničiť našu inštitúciu," povedal Blatter, ktorý situáciu šikovne obrátil v prospech svojej kampane pred budúcoročnými voľbami prezidenta FIFA. Sedemdesiatosemročný Švajčiar sa netají tým, že mieni kandidovať. "Sme v pozícii, keď potrebujeme pevné vedenie. Oheň vo mne ešte nezhasol," povedal. 

 

Blatterovi vyjadrili podporu ováciami aj zástupcovia Africkej futbalovej konfederácie. Niet sa čo čudovať, krátko pred tým líder FIFA všetkým členským krajinám sľúbil finančné prémie za majstrovstvá sveta v Brazílii. Záverečný turnaj by mal priniesť FIFA zisk 4,5 miliardy dolárov. 


"Som si istý, že všetci budú spokojní," uviedol Blatter. Každá členská asociácia by mala dostať štvrť milióna USD, kontinentálne konfederácie majú sľúbených po 2,5 milióna USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies