Blatter privítal rozhodnutie jordánskeho princa

NETKY.SK • 8 Január 2015, 16:25 • 2 min
Blatter privítal rozhodnutie jordánskeho princa

ŽENEVA - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter privítal hodenú rukavicu od viceprezidenta organizácie princa Aliho bina Al-Husseina do súboja o post prvého muža.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný jordánsky princ ohlásil pred pár dňami kandidatúru na post prezidenta a vyzve vo voľbe 29. mája v Zürichu Seppa Blattera, ktorý sa uchádza už o svoj piaty štvorročný mandát. Ďalším kandidátom je bývalý riaditeľ FIFA pre medzinárodné vzťahy Jérome Champagne.

 

"Teší ma, že sa rozhodol kandidovať. Máme demokraciu a jeho kandidatúra môže byť benefitom pri debatách o progrese FIFA," uviedol pre švajčiarsky denník Le Matin Blatter. 

 

Príslušník jordánskej kráľovskej rodiny Al-Hussein sa teší podpore zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA) a jej prezidenta Michela Platiniho. V Ázii má však ďaleko od stopercentnej priazne. Ázijská futbalová konfederácia (AFC) na čele so Shaikhom Salmanom bin Khalifa Al Ebrahimom z Bahrajnu v novembri na výročnom zasadnutí vo filipínskej Manile vyjadrila podporu Blatterovi. Pokiaľ sa Shaikh Salman bin Khalifa Al Ebrahim opäť stane šéfom AFC, mal by jordánskeho princa nahradiť vo funkcii viceprezidenta FIFA. 

 

"Je čas na zmenu. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, prišlo však po dôkladnom zvážení a rozhovoroch s kolegami z FIFA, ktorých rešpektujem," uviedol princ Ali bin Al-Hussein v jednostranovom stanovisku a dodal, že kampaň bude viesť v pozitívnom duchu. "Musíme futbal odbremeniť od administratívnych kontroverzií a zamerať sa na športovú stránku. Najpopulárnejšia kolektívna hra na svete si zaslúži schopné vedenie," povedal jordánsky princ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies