Blatter chce tvrdšie tresty za rasizmus na štadiónoch

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 18:48 • 2 min
Blatter chce tvrdšie tresty za rasizmus na štadiónoch

ASUNCION - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter chce tvrdšie tresty za rasizmus na štadiónoch.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky funkcionár, ktorý sa bude v májových voľbách uchádzať o postu šéfa FIFA v piatom volebnom období za sebou, to povedal na kongrese Konfederácie juhoamerického futbalu (CONMEBOL) v paraguajskom Asuncione.
     

Blatter si myslí, že súčasné tresty za rasistické urážky smerované najmä na adresu hráčov ako pokuty a uzatvárania štadiónov, nie sú dostatočné. "Musíme pristúpiť k tvrdším trestom. Kluby, ktoré budú zodpovedné za rasistické správanie sa svojich fanúšikov či hráčov, musia prísť o body či zostúpiť do nižšej súťaže. Musíme rasizmus raz a navždy odstrániť z futbalových štadiónov," povedal Blatter delegátom v Asuncione.
     

Rasizmus na štadiónoch trápi nielen Európu, ale aj Južnú Ameriku. Nateraz posledný prípad sa udial v Peru, kde panamský útočník Luis Tejada z mužstva Juan Aurich odkráčal počas zápasu z ihriska po tom, ako ho rasisticky urážali fanúšikovia hosťujúceho tímu Cienciano.
     

Očakáva sa, že delegáti kongresu vo štvrtok opätovne potvrdia vo funkcii prezidenta konfederácie Paraguajčana Juana Angela Napouta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies