Biskupi: SR môže počas predsedníctva obohatiť Európu kultúrou a duchovným dedičstvom

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 17:17 • 2 min
Biskupi: SR môže počas predsedníctva obohatiť Európu kultúrou a duchovným dedičstvom

DONOVALY - Slovensko by sa malo počas svojho predsedníctva v Rade EÚ prezentovať ako krajina, ktorá pamätá na svoju duchovnú a kultúrnu identitu a s odvahou ju dokáže využiť v prospech celého spoločenstva európskych národov.

slovakia

left justify in out

Uviedli to dnes slovenskí biskupi po skončení plenárneho zasadnutia Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na Donovaloch. "Konferencia biskupov Slovenska vníma blížiace sa obdobie predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie ako príležitosť obohatiť Európu slovenskou kultúrou a duchovným dedičstvom. Je to výzva, aby sme svojou prácou, vzájomnými vzťahmi i prístupom k druhým ponúkli dobré svedectvo o našej krajine," uviedli biskupi. Tí sú podľa vlastných slov ochotní pomáhať vláde SR pri realizácii slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

 

"Ako veriaci chceme v tomto čase sebe i Európe pripomenúť naše kresťanské korene," dodali biskupi s tým, že ich zanedbávanie sa v posledných rokoch výrazne prejavilo v demografickej kríze a kríze rodiny. "Sme presvedčení, že podpora rodiny je pre náš kontinent prioritou. Funkčné rodiny s deťmi sú schopné opravdivej solidarity a poskytujú prevenciu pred rizikom extrémizmu a xenofóbie," dodali.

 

Prvého júla Slovensko preberie predsedníctvo v Rade Európskej únie, ktorá reprezentuje členské krajiny. Slovenskí ministri budú predsedať rôznym zloženiam Rady EÚ a naši experti približne 200 pracovným skupinám. Zástupcovia Slovenska budú viesť rokovania o európskej legislatíve a aktuálnych politických otázkach. Ich hlavnou úlohou bude hľadať kompromisy medzi členskými štátmi a rokovať s ostatnými inštitúciami, predovšetkým s Európskou komisiou a Európskym parlamentom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies