Bill Gates sa v Pekingu stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom

NETKY.SK • 16 Jún 2023, 11:30 • 2 min
Bill Gates sa v Pekingu stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom

PEKING - Americký podnikateľ a filantrop Bill Gates sa v piatok v Pekingu stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Gatesova nadácia prisľúbila Číne 50 miliónov dolárov na pomoc v boji proti chorobám.

slovakia

left justify in out

Americký podnikateľ a filantrop Bill Gates sa v piatok v Pekingu stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Gatesova nadácia prisľúbila Číne 50 miliónov dolárov na pomoc v boji proti chorobám. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

 

Miliardár Gates patrí medzi mnohých západných obchodných lídrov, ktorí navštívili Čínu po ukončení prísnych covidových kontrol, ktoré ju takmer na tri roky z veľkej časti uzavreli pred svetom. Stretnutie spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft s čínskym prezidentom sa uskutočnilo pred očakávanou nedeľnou návštevou ministra zahraničných vecí USA Antonyho Blinkena v Číne. Nadväzuje zároveň na štvrtkové oznámenie Nadácie Billa a Melindy Gatesovcov o poskytnutí 50 miliónov dolárov na podporu čínskeho úsilia proti šíreniu malárie a tuberkulózy. "Čína dosiahla výrazné úspechy pri znižovaní chudoby a zlepšovaní zdravotnej úrovne. Verím, že Čína môže zohrať ešte väčšiu úlohu pri riešení súčasných problémov - najmä tých, ktorým čelia africké krajiny," povedal Gates.

 

Gates (67) naposledy navštívil Čínu v roku 2019. Vtedy sa stretol s čínskou prvou dámou Pcheng Li-jüan a diskutoval s ňou o práci svojej nadácie v oblasti prevencie HIV/AIDS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies