Bílek ponúkol rezignáciu, šéf FA ČR ju prijal

NETKY.SK • 11 September 2013, 09:06 • 2 min
Bílek ponúkol rezignáciu, šéf FA ČR ju prijal

TURÍN - Tréner českej futbalovej reprezentácie Michal Bílek ponúkol svoju rezignáciu po utorňajšej prehre 1:2 v kvalifikácii majstrovstiev sveta 2014 proti Taliansku, po ktorej jeho zverenci stratili reálnu šancu postúpiť na šampionát do Brazílie. Šéf Futbalovej asociácie ČR (FAČR) Miroslav Pelta demisiu kouča prijal a už má v hlave aj meno jeho nástupcu.

slovakia

left justify in out

Česi v Turíne viedli 1:0, ale sľubný stav neudržali a tretia prehra v B-skupine ich odsunula na štvrté miesto v tabuľke s jedenásťbodovým mankom na postupujúce Taliansko a štvorbodovým na druhé Bulharsko. Ich nádeje na barážovú cestu do Brazílie sú v rovine teórie. 

"Chcel som zostať s tímom tak dlho, kým žije šanca na postup. Teraz, keď zhasla, ponúkam svoju rezignáciu. Všetko závisí od prezidenta zväzu," povedal tréner, ktorý doviedol Čechov do štvrťfinále vlaňajšieho európskeho šampionátu. V kvalifikácii MS 2014 im zostáva odohrať dva zápasy proti Malte a Bulharsku. 

Pelta už v stredu začal pracovať na Bílkovom nástupcovi. Na zvyšné dva zápasy kvalifikácie pravdepodobne poverí vedením mužstva jedného z doterajších asistentov. "V tejto situácii, keď sme stratili aj teoretickú šancu na postup, rezignáciu prijímam. Klamal by som, keby som povedal, že nemám v hlave nejakých kandidátov. Ale teraz v žiadnom prípade nikoho nebudem menovať. Musíme to urobiť s chladnou hlavou, konanie nebudeme súriť," uviedol pre iSport.cz Bílek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies