Biely dom vyčítal KĽDR ostrú streľbu pri námornej hranici s Južnou Kóreou

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 08:20 • 2 min
Biely dom vyčítal KĽDR ostrú streľbu pri námornej hranici s Južnou Kóreou

WASHINGTON - Spojené štáty vyčítali dnes Severnej Kórei "provokačné správanie" v súvislosti s ostrou streľbou v blízkosti spornej námornej hranice s Južnou Kóreou. S odvolaním sa na Biely dom o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Konanie Severnej Kórey je nebezpečné," uviedol hovorca Jay Carney. "Pretrvávajúce hrozby a provokácie KĽDR stupňujú napätie i izolovanosť Severnej Kórey," dodal.
      

Carney zároveň zdôraznil podporu USA pre Južnú Kóreu a vyzval KĽDR, aby si plnila svoje medzinárodné povinnosti. 
      

Severokórejská armáda začala dnes v blízkosti spornej námornej hranice s Južnou Kóreou v Žltom mori strelecké cvičenie, pri ktorom použila ostrú muníciu.
      

Niekoľko delostreleckých granátov najprv dopadlo do vôd severne od hraníc oboch Kóreí, ďalšie salvy však skončili v juhokórejských vodách. Juhokórejská armáda preto odpovedala varovnou streľbou zo samohybných húfnic K-9 a vyslaním stíhačiek F-15K do blízkosti námornej hranice, informovala agentúra Jonhap.
      

Južná Kórea paľbu opätovala a vypálila vyše 300 sálv, ktoré smerovala do oblasti severne od námornej hranice, povedal hovorca ministerstva Kim Min-sok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies