Bieloruský minister: Vojna na Ukrajine nás zrejme posunie k Západu

NETKY.SK • 13 November 2014, 18:09 • 2 min
Bieloruský minister: Vojna na Ukrajine nás zrejme posunie k Západu

LONDÝN - Bielorusko bude posilňovať svoje ekonomické vzťahy so Západom, ak sa bude konflikt na Ukrajine preťahovať. Vyhlásil to bieloruský minister hospodárstva Nikolaj Snopkov pre tlačovú agentúru AP, ktorá jeho vyjadrenie zverejnila dnes.

slovakia

left justify in out

Snopkov uviedol, že pokračujúce boje medzi Ruskom podporovanými separatistami a ukrajinskou armádou "donútia Bielorusko k väčšej spolupráci so západnými krajinami".
     

Snopkov to vyhlásil v stredu, pred dnešnou investičnou konferenciou v Londýne.
     

Vláda bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka je už dlho terčom ekonomických a cestovných sankcií, uvalených Spojenými štátmi a Európskou úniou za to, že potláča opozíciu i nezávislé médiá. Lukašenko si však vylepšil povesť na Západe vďaka tomu, že bol hostiteľom ukrajinských mierových rozhovorov za účasti Ruska aj EÚ, ktoré v Minsku priniesli dohodu o krehkom prímerí na východe Ukrajiny.
     

Dnešná investičná konferencia v Londýne je súčasťou širších snáh Lukašenkovej vlády zvýšiť záujem zahraničia o bieloruskú ekonomiku, ktorá je prevažne v rukách štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies