Bielorus Samojlov prišiel pre rasizmus o mesačný plat

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 13:40 • 2 min
Bielorus Samojlov prišiel pre rasizmus o mesačný plat

INNSBRUCK - Bieloruský cyklista Branislav Samojlov mal počas pretekov Okolo Rakúska rasisticky urážať eritrejského jazdca tímu MTN Qhubeka Natnaela Berhaneho.

slovakia

left justify in out

Počas stredajšej etapy Samojlov adresoval súperovi niekoľko nevyberaných slov a posielal ho preč z cesty. "Bolo to nehorázne," poznamenal športový riaditeľ MTN Qhubeka Doug Ryder, podľa ktorého to nebol v pelotóne ojedinelý incident: "Vlani na pretekoch v Španielsku hovorili našim chlapcom, nech tiahnu na koniec pelotónu, lebo nepatria na čelo."

 

Vedenie tímu CCC Sprandi Polkowice, za ktorý jazdí Bielorus, celý incident vyšetrilo a Samojlov venuje mesačnú výplatu na charitatívne účely. Financie by mali pomôcť programu Qhubeky na podporu bicyklovania medzi africkými študentmi. "Náš jazdec v zápale boja použil nešťastné a neprípustné slová. Niečo podobné nebudeme tolerovať a Samojlov ponesie následky," píše sa v stanovisku tímu CCC Sprandi Polkowice. 

 

Do prípadu sa už zainteresovala aj Medzinárodná cyklistická únia. Juhoafrický tím MTN-Qhubea je prvým africkým družstvom, ktoré jazdí na Tour de France. Jazdec tohto zoskupenia Daniel Teklehaimanot je prvým Afričanom v drese vedúceho muža súťaže vrchárov. Informácie zverejnil web BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies