Biden chce pomôcť Jemenu a zrušiť vyhlásenie húsíov za teroristickú skupinu, aby im mohlo byť dodávané jedlo

NETKY.SK • 6 Február 2021, 13:57 • 2 min
Biden chce pomôcť Jemenu a zrušiť vyhlásenie húsíov za teroristickú skupinu, aby im mohlo byť dodávané jedlo

Trumpovo vyhlásenie husíov za teroristickú skupinu malo podľa senátora z Connecticutu jediný efekt, že bolo zabránené dodávkam jedla a inej pomoci obyvateľom tejto krajiny.

slovakia

left justify in out

Joe Biden chce zrušiť označenie jemenských húsíov za teroristickú skupinu. Cieľom je ukončiť jednu z najväčších humanitárnych kríz na svete. Momentálne je poskytovanie pomoci obyvateľom krajiny sužovanej hladom a občianskou vojnou obmedzené pretože administratíva bývalého prezidenta Donalda Trumpa vyhlásila húsíov za zahraničnú teroristickú organizáciu. Nový Bidenov plán v piatok potvrdil nemenovaný predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí a dodal, že Bidenova snaha pmôcť neznamená, že zmenil názor na húsíov, ktorí útočili na civilistov a uniesli Američanov. Ide len o humanitárnu pomoc.

 

img


Správa bola zverejnená deň po tom, ako Biden oznámil, že ukončí podporu Saudskej Arábie pri útokoch proti húsíom. Amerika mala dohliadať na minimalizáciu obetí spomedzi civilistov, no bomby, ktoré zabili napríklad školákov v autobuse či rybárov v člnoch, boli podľa ich pozostalých americkej výroby.

 

img

Demokratický senátor Chris Murphy z Connecticutu podporil prezidentov plán s tým, že vyhlásenie húsíov za teroristickú skupinu nemalo v praxi žiaden efekt okrem toho, že tak zabránili dodávkam jedla a inej pomoci obyvateľom krajiny.
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies