Biatlon: V novom roku odrazovým mostíkom v SP Oberhof so 4. kolom

NETKY.SK • 4 Január 2011, 13:22 • 2 min
Biatlon: V novom roku odrazovým mostíkom v SP Oberhof so 4. kolom

Biatlon: V novom roku odrazovým mostíkom v SP Oberhof so 4. kolom

slovakia

left justify in out

S hromadou snehu a citeľnými mrazmi privítal nemecký Oberhof biatlonistov. Vo 4. kole lákajú od stredy do nedele v podvečerných časoch a pri umelom osvetlení štafety, šprint a prvýkrát v sezóne už aj preteky s hromadným štartom. Slovenská reprezentácia sa presunula do dejiska v pondelok, Anastasia Kuzminová o deň neskôr.
      Slovenské oba tímy mužov a žien pristupujú k Oberhofu bez úľav. "V štafetách je pre nás prvoradé získať čo najviac bodov do Pohára národov, a tak sa chystáme zabojovať, aj keď musíme čeliť niektorým ochoreniam," povedal šéftréner Milan Gašperčík.
      V Oberhofe chýba Matej Kazár, ktorý užíva antibiotiká a pravdepodobne zasiahne do kolotoča SP až v 6. kole v talianskej Anterselve. Prechladnutie odháňa z organizmu Jana Gereková, podľa Milana Gašperčíka by sa však mala dať do poriadku. "Ženy štartujú až vo štvrtok, takže je ešte trochu času."
      Akurátne počty bez rezervných členov velia v opatrnosť, pretože vypustiť štafetová preteky by dosť mrzelo. Milan Gašperčík: "Medzi ženami zatiaľ nemôžeme rátať s Martinou Halinárovou a Ľubou Kalinovou, ktoré zatiaľ nesplnili kvalifikačnú normu. Aj preto odchádzajú v stredu na preteky IBU Cup do Nového Města na Morave s cieľom zaostať za víťazom v 15-percentnej časovej tolerancii."
      V Oberhofe štartujú muži Pavol Hurajt, Miroslav Matiaško, Dušan Šimočko, Martin Otčenáš a ženy Anastasia Kuzminová, Jana Gereková, Natália Prekopová a Martina Chrapánová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies