Bez útočníka či s dvoma, Liverpool pod Kloppom páli ostrými

NETKY.SK • 3 December 2015, 12:57 • 2 min
Bez útočníka či s dvoma, Liverpool pod Kloppom páli ostrými

SOUTHAMPTON - Futbalisti FC Liverpool nastúpili v stredajšom večernom štvrťfinálovom stretnutí anglického Ligového pohára s dvoma útočníkmi v základnej zostave. Na vysokom triumfe 6:1 na trávniku Southamptonu sa podieľali hetrikom Divock Origi, dvoma gólmi Daniel Sturridge, jeden zásah pridal nádejný krídelník Jordon Ibe.

slovakia

left justify in out

“Pred zápasom som sa rozprával s Origim. Nestáva sa často, aby sa tréner a hráč zhodli vo všetkom. Povedal som mu, čo musí robiť, naučiť sa, aby sa vyhýbal zložitým situáciám. Je prirodzené, že pri obmedzenom hracom čase chce predviesť maximum. Pred príchodom do Liverpoolu oňho bol záujem v mnohých kluboch, už v danom čase ho ľudia poznali. Ide o veľký talent. Musí sa však učiť, byť trpezlivý. O desať alebo pätnásť rokov si ani nespomenie na duely, do ktorých nezasiahol. V stredu hral jednoducho, dobre pracoval nohami, bránil, centroval," pochválil na oficiálnej internetovej stránke LFC nemecký kouč "červených" Jürgen Klopp 20-ročného belgického zakončovateľa Origiho.

S anglickým kanonierom Sturridgeom diskutoval Klopp po záverečnom hvizde: "Poďakoval som mu. Pochopiteľne, už pred týmto vystúpením som poznal jeho kvality. Je dôležité, že mám k dispozícii viacero silných hrotových futbalistov, môžem reagovať podľa okolností. Christian Benteke bol zranený, potom absolvoval dve predstavenia, potrebujeme dávať pozor, koľko zápasov za sebou môžu odohrať. Rovnaké je to s Robertom Firminom či Sturridgeom. Tretie stretnutie v rade už býva problematické. Nevieme, ako dlho Daniel vydrží na ihrisku, takže je lepšie, keď začne od úvodu. Striedať sa dá hoci už po 35 minútach. Nemal perfektnú predsezónnu prípravu. V stredu som sa rozhodol správne, platí to aj o Divockovi.”

Kloppovi sa v novom angažmáne zatiaľ darí ideálne zvoliť otváraciu jedenástku. Napríklad 21. novembra pri ligovom víťazstve 4:1 nad pôde Manchestru City neposlal od prvej minúty do boja ani jedného klasického útočníka. O ofenzívu sa staralo trio Adam Lallana, Philippe Coutinho a Roberto Firmino, pričom spomenutí Brazílčania skórovali. FC Liverpool pod trénerským vedením charizmatického Nemca aktuálne má bilanciu 7 víťazstiev, 3 remízy a 1 prehra pri vynikajúcom skóre 21:8.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies