Bez povolenia by sa malo dať vyrúbať viac stromov

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 15:50 • 2 min
Bez povolenia by sa malo dať vyrúbať viac stromov

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia navrhuje v pracovnej verzii návrhu novely zákona o ochrane prírody upraviť prípady, keď je potrebný súhlas na výrub drevín od orgánov ochrany prírody. Po novom by sa tak mohlo bez povolenia vyrúbať viac stromov.

slovakia

left justify in out

Návrh počíta s tým, že bez povolenia sa budú môcť vyrúbať stromy s obvodom kmeňa do 80 centimetrov namiesto súčasných 40 cm. Na vyrúbanie stromov alebo záhradách by už v budúcnosti nemalo byť vôbec potrebné povolenie, v súčasnosti sa vyžadovalo pri stromoch s obvodom kmeňa väčším ako 80 centimetrov. Tak ako doteraz nebude potrebné ani pri rúbaní v ovocných sadoch.

Povolenie by sa nemalo vyžadovať ani pri drevinách inváznych druhov, ktoré vytláčajú z prírody tie pôvodné či porastoch rýchlorastúcich drevín na poľnohospodárskej pôde. Právna norma by po novom mala pamätať aj na plantáže vianočných stromčekov a iných okrasných drevín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies