Berlusconi čaká verdikt za Ruby a zneužitie právomocí

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 10:59 • 2 min
Berlusconi čaká verdikt za Ruby a zneužitie právomocí

MILÁNO - Súd v talianskom Miláne v pondelok vynesie verdikt v prípade obvinení expremiéra Silvia Berlusconiho zo sexu s neplnoletou prostitútkou a zneužitia premiérskych právomocí.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra žiada celkovo šesťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a doživotný zákaz vykonávania verejnej funkcie. Obhajoba tvrdí, že mediálny magnát si myslel, že pôvodom Maročanka Karima El Mahrougová bola neterou vtedajšieho egyptského prezidenta Husního Mubaraka a chcel tak predísť diplomatickému škandálu. Prokuratúra to odmietla ako ďalšie klamstvo zo strany expremiéra, ktorého osud teraz leží v rukách trojčlenného, čisto ženského senátu.

Berlusconi mal údajne intímny pomer s neplnoletou marockou tanečnicou počas notoricky známych bunga bunga party v jeho vile pri Miláne. Sedemdesiatšesťročný mediálny magnát, miliardár a stredopravicový politický líder mal navyše neskôr osobne urgovať políciu v záujme jej prepustenia po zadržaní za krádež. Samotná mladá žena známa ako Ruby, zlodejka sŕdc, poprela obvinenia z prostitúcie i sexu s expremiérom, ktorý je stíhaný aj v niekoľkých ďalších kauzách vrátane kupovania poslanca hornej komory parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies