Benefičný koncert Hudba bez bariér má široký charitatívny rozmer

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 14:03 • 2 min
Benefičný koncert Hudba bez bariér má široký charitatívny rozmer

BRATISLAVA – Veľkú hudobnú benefíciu s názvom Hudba bez bariér pripravuje občianske združenie Parasport24, uskutoční sa 14. apríla v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

slovakia

left justify in out

Jej program bude pestrý, zložený z koncertov známych interpretov i kapiel. Účasť v programe potvrdili speváčky Celeste Buckingham, Kristína, Sima Martausová, skupiny Polemic, Gladiator a najnovšie aj Dara Rolins. Hudba bez bariér prichádza po vlaňajšom podujatí Klavír bez bariér, ktoré prostredníctvom klavírnych koncertov Jozefa Hollého a Márie Čírovej finančne podporilo hendikepovaných ľudí a sociálne slabé rodiny.

 

„Cieľom podujatia je získať čo najviac financií, finančné prostriedky na dobročinné účely sa snažíme zarobiť si sami,“ vysvetľuje organizátor koncertu, zakladateľ občianskeho združenia Parasport24 Miroslav Buľovský. „Sme radi, že vďaka všetkým týmto umelcom i vďaka našim partnerom, ale aj naším vlastným pričinením môžeme pomôcť rodinám a jednotlivcom sociálne či zdravotne hendikepovaným, ktorých navštívime v lete priamo v ich domovoch na našom 9. ročníku najväčšej športovo-charitatívnej akcie s názvom Parasport24 Tour 2016,“ dodáva na margo každoročného športového podujatia, ktoré toto leto zmení názov z pôvodného Cez Slovensko na bicykli na Parasport24 Tour.

 

Práve počas letného charitatívneho cykloturné, ktoré spája všetky slovenské televízie, bude rozdaný výťažok zo vstupného z koncertu Hudba bez bariér tým, ktorí to najviac potrebujú - hendikepovaným ľuďom, ktorých prostredníctvom podobných podujatí občianske združenie Parasport24 podporuje už dlhé roky. Cykloturné Parasport24 Tour je unikátne v tom, že hendikepovaným a sociálne slabším pomáhajú a finančné príspevky odovzdávajú spoločne so známymi osobnosťami práve hendikepovaní ľudia, ktorým už v minulosti občianske združenie Parasport24 pomohlo.

 

„Samotný názov koncertu naznačuje, že hudba by mala lámať bariéry voči hendikepovaným ľuďom. Som rada, že prispejem tým, čím môžem a viem. Podporujem podobné akcie, v živote som toho dostala do daru veľa, tak trocha pomôžem tým, ktorým mnohé chýba,“ povedala pre TASR speváčka Sima Martausová.

 

„Počas našej kariéry sme sa už veľakrát stretli s podobnými akciami. Veľmi radi chodíme všade kde môžeme a dovolí nám to čas. Sme radi, že to môže pomôcť dobrej veci,“ dodal pre TASR líder skupiny Gladiator Miko Hladký.

 

Pozitívny vzťah k benefičným koncertom má aj skupina Polemic. „Patríme do kategórie, že dostávame veľmi často ponuky. Veľmi radi podporíme benefičné akcie, ale za posledné dva – tri roky dostávame už toľko ponúk, že si vyberáme. Toto je jedna z tých, kde sme nemuseli veľa rozmýšľať, toto je jedna z najpozitívnejších akcií, ktorú sme zažili minulý rok v Spišskej Novej Vsi, kde bol finálny dojazd cyklomaratónu, a nás to veľmi nadchlo. Tým, že tento rok urobili koncert, nemohli sme povedať nie,“ doplnil líder skupiny Polemic Braňo Bajza.

 

Občianske združenie Parasport24 bolo založené v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu hendikepovaných ľudí, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Prostredníctvom športu majú občania so zdravotným postihnutím lepšiu možnosť zaradiť sa do bežného života.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies