Bellarabi so špeciálnym pocitom, ale viac ho tešia tri body

NETKY.SK • 24 August 2014, 14:13 • 2 min
Bellarabi so špeciálnym pocitom, ale viac ho tešia tri body

DORTMUND - Futbalista Bayeru Leverkusen Karim Bellarabi utvoril nový bundesligový rekord v rýchlosti strelenia gólu od úvodného výkopu.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom zápase 1. kola najvyššej nemeckej súťaže 2014/2015 potreboval na prvý zásah len deväť sekúnd, na jeho pokus nedokázal brankár Mitchell Langerak zareagovať. Doterajší rekord držali s jedenástimi sekundami Ulf Kirsten, Giovane Elber a Paul Freier. O sekundu dlhšie trvalo streliť gól Dirkovi Zanderovi, po trinástich sekundách hry to dokázal legendárny Lothar Matthäus. "Som naozaj rád, samozrejme, je to pre mňa niečo špeciálne. Na ihrisku po góle som si to ešte neuvedomil. Je to pre mňa skvelá správa, ale dôležitejšie sú tri body zo zápasu proti Borussii," povedal v rozhovore pre bundesliga.de 24-ročný Bellarabi a k svojmu gólu poznamenal: "Vždy hráme po hvizde rýchlo a priamočiaro smerom dopredu. Urobili sme to aj tentoraz. Taký bol náš plán. Potom som vystrelil s rizikom. Našťastie, vyšlo to."

 

Zaujímavosťou je, že Karim Bellarabi počas svojho prvého pôsobenia v Leverkusene v období rokov 2011 až 2013 neskóroval v bundeslige ani raz, teraz sa mu to podarilo už po pár sekundách. "Som veľmi šťastný aj za Bellarabiho, tento rekord má preňho veľký význam," citoval portál BBC Sport slová športového riaditeľa Bayeru Rudiho Völlera. 


Favorizovanú Borussiu prvý gól poriadne zaskočil a do konca zápasu sa z neho nespamätala. Leverkusen napokon vyhral 2:0, v nadstavenom čase spečatil výsledok útočník Stefan Kiessling. "Ťažko sa mi hľadajú slová, a to preto, že v prvej minúte sa stal duel akýsi zvláštny," reagoval pre web bundesliga.de tréner Dortmundu Jürgen Klopp. 

Päť najrýchlejších gólov v nemeckej I. bundeslige: 
1. Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen) 9 sekúnd - v roku 2014 
2. Giovane Elber (Bayern Mníchov) 11 s - 1998 
Ulf Kirsten (Bayer Leverkusen) 11 s - 2002 
Paul Freier (Vfl Bochum) 11 s - 2003 
5. Dirk Zander (FC St. Pauli) 12 s - 1991 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies