Lietadlo s poľským prezidentom muselo núdzovo pristáť!

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 15:11 • 2 min
Lietadlo s poľským prezidentom muselo núdzovo pristáť!

VARŠAVA - Lietadlo vezúce poľského prezidenta Andrzeja Dudu muselo v piatok pre poruchu núdzovo pristáť vo Varšave. Dudu odvezie na stretnutie s americkým prezidentom Joe Bidenom vo východnom Poľsku náhradné lietadlo. Oznámil to Dudov poradca Jakub Kumoch.

slovakia

left justify in out

Bidenov a Dudov plánovaný program v meste Rzeszów v dôsledku tejto bližšie nešpecifikovanej poruchy mierne pozmenia, dodal Kumoch bez uvedenia podrobností. Šéf Bieleho domu už v piatok popoludní priletel z Bruselu do Rzeszówa.

 

img

 

Šéf poľskej prezidentskej kancelárie Pawel Szrot uistil verejnosť, že Dudovi počas letu ani núdzového pristátia nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, píše agentúra Reuters. V meste Rzeszów sa 5. marca zastavil aj americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Ten bol na návšteve Poľska, aby tak prejavil podporu krajinám na tzv. východnom krídle NATO, ktoré v minulosti patrili do sovietskej sféry vplyvu a ktoré sa v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu obávajú ďalších krokov zo strany Moskvy.

 

img

 

Šéf Bieleho domu po absolvovaní programu v Rzeszówe odletí do Varšavy. Návšteva prezidenta Spojených štátov u našich severných susedov potrvá do soboty.

 

Prečítajte si tiež: Mária Kolíková sa zúčastnila na zasadnutí Medzinárodného trestného súdu

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona