Belgicko sa chce s EÚ dohodnúť na miernejších klimatických cieľoch, keďže je centrom nákladnej dopravy

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 11:49 • 2 min
Belgicko sa chce s EÚ dohodnúť na miernejších klimatických cieľoch, keďže je centrom nákladnej dopravy

BRUSEL - Na zníženie belgických klimatických cieľov vyzvala dnes tamojšia ministerka životného prostredia Marie-Christine Marghemová.

slovakia

left justify in out

Súčasný plán obmedzovania emisií skleníkových plynov považuje za príliš ambiciózny. Ministerka chce o znížení klimatických cieľov rokovať s inštitúciami EÚ.

 

"Európska komisie si dostatočne neuvedomuje, že sme krajinou, cez ktorú prúdi veľký objem zahraničnej nákladnej dopravy a máme zastaranú infraštruktúru," uviedla Marie-Ange Dhondtová, hovorkyňa belgickej ministerky životného prostredia pre agentúru Belga.

 

Belgicko sa zaviazalo znížiť do roku 2030 emisie skleníkových plynov o 35 percent. Marghemová chce percentuálny cieľ znížiť prostredníctvom rokovaní s európskymi inštitúciami.

 

Boj proti globálnemu otepľovaniu bol v Bruseli veľkou témou aj minulý týždeň, keď sa prezident USA Donald Trump rozhodol odstúpiť od parížskej klimatickej dohody. Jeho rozhodnutie zaznelo na summite EÚ-Čína v belgickej metropole. Brusel a Peking sa dohodli, že chcú byť lídrami v boji proti klimatickým zmenám.

 

Dlhodobým cieľom parížskej klimatickej dohody, ktorá má nahradiť tzv. Kjótsky protokol dohodnutý v decembri 1997, je udržanie rastu globálnej teploty pod dvoma stupňami Celzia v porovnaní s predindustriálnou érou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies