Belgicko robí pokusy na zvieratách vo veľkom: V roku 2014 použili 1578 psov a 120 mačiek

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 09:14 • 2 min
Belgicko robí pokusy na zvieratách vo veľkom: V roku 2014 použili 1578 psov a 120 mačiek

BRUSEL - V roku 2014 bolo v Belgicku na rôzne vedecké experimenty použitých 1578 psov a 120 mačiek. Uviedlo to v utorok belgické združenie za práva zvierat Gaia pri príležitosti spustenia novej kampane proti pokusom na mačkách a psoch.

slovakia

left justify in out

Organizácia si pri tejto príležitosti objednala prieskum verejnej mienky od spoločnosti Ipsos, podľa ktorého 90 percent občanov Valónska a bruselského regiónu a 80 percent Flámov je za zákaz testov na psoch a mačkách, pričom 77 percent Belgičanov podporuje názor, že tieto laboratórne zvieratá musia byť prenechané na adopciu. Takmer 40 percent opýtaných prejavilo ochotu adoptovať psy alebo mačky určené na laboratórne pokusy.

 

Na druhej strane vyše polovica respondentov by zverila svojho ťažko chorého psa alebo mačku na vedcom, ak by ich vedeli vyliečiť.

 

Prieskum bol vykonaný a vzorke 3250 respondentov.

 

Združenie Gaia v utorok Bruseli spustilo svoju každoročnú letnú kampaň zameranú na zber podpisov pod petíciu za zákaz laboratórnych pokusov na zvieratách.

 

Pokusy na psoch a mačkách pre farmaceutické spoločnosti sú v Belgicku najčastejšie vykonávané na univerzite v Gente.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies