Belgicko má problém s chýbajúcimi vodičmi kamiónov

NETKY.SK • 8 December 2022, 14:06 • 2 min
Belgicko má problém s chýbajúcimi vodičmi kamiónov

BRUSEL - V Belgicku je potrebné obsadiť najmenej 5000 pozícií vodičov kamiónov. Uviedla to vo štvrtok tlačová agentúra Belga s odkazom na údaje Belgickej kráľovskej federácie dopravcov a poskytovateľov logistických služieb (Febetra). Febetra tento údaj zverejnila pri príležitosti Dňa vodičov kamiónov.

slovakia

left justify in out

V tento deň odborárski aktivisti a firmy vzdali hold vodičom kamiónov a poďakovali im za ich každodennú prácu. Podľa zverejnených údajov v súčasnosti je v Belgicku v oblasti cestnej prepravy tovarov aktívnych 10.491 spoločností, čo predstavuje 115.332 pracovných miest. To však neznamená, že tento sektor nie je personálne poddimenzovaný. Febetra spresnila, že rovnako ako ostatné kľúčové sektory, aj sektor kamiónovej prepravy bol zasiahnutý "vážnym nedostatkom pracovnej sily". "Dnes je v našej krajine potrebné obsadiť najmenej 5000 pozícií vodičov kamiónov. Bez vodičov kamiónov zostávajú regály supermarketov prázdne, staveniská stoja a továrne nefungujú. Ak sa spýtate samotných vodičov, je to nepochybne veľmi dobrá práca a určite aj práca s budúcnosťou," uvádza sa v stanovisku Febetry. Pracovníci z ostatných členských krajín EÚ nemajú žiadne právne ani administratívne bariéry získať prácu a pracovné povolenie v Belgicku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies