Belgicko - Írsko: Tréneri - bude to náročný duel

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 13:53 • 2 min
Belgicko - Írsko: Tréneri - bude to náročný duel

TOULOUSE - Viac odhodlania a agresivity vyžaduje tréner belgickej futbalovej reprezentácie Marc Vilmots pred druhým vystúpením druhého tímu rebríčka krajín podľa Medzinárodnej futbalovej federácie na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Mužstvo pasované pred turnajom za čierneho koňa utrpelo v úvodnom svojom stretnutí v E-skupine prehru 0:2 s Talianskom a viac ako výsledkovo sklamalo svojím nevýrazným prejavom. V sobotu v Bordeaux bude mať šancu odčiniť rozpačitý dojem v súboji s húževnatým Írskom. Ostrovania začali remízou 1:1 so Švédmi.


Vilmots pred sobotou zvažuje, čo si miesto v zostave zaslúži Romelu Lukaku. Útočník Evertonu proti Talianom trestuhodne zahodil šancu na vyrovnanie. "Musím si to premyslieť. Nie, zápas s Talianskom ho neobral o sebavedomie. Ale máme k dispozícii aj iné typy zakončovateľov. Uvidím, ktorý nám najviac sadne," povedal Vilmots, ktorému sa ponúka alternatíva s Divockom Origim či jeho spoluhráčom z FC Liverpool Christianom Bentekem.

 

Zatiaľ čo na hrote majú Belgičania z čoho vyberať, stredovú formáciu môžu preriediť prvé zranenia. Po stretnutí s Talianskom netrénovali s tímom Eden Hazard ani Kevin De Bruyne. Prvého trápia slabiny a koleno, druhého stehno. "Vo štvrtok by mali byť späť v príprave, ale istotu budem mať až po porade s lekármi. Musíme byť obozretní," vyhlásil Vilmots, ktorého počas lekcie z Taliančiny vystrašili najmä diery v obranných líniách: "Chýbalo mi odhodlanie a agresivity. Ak si myslíme, že výsledok sa dostaví sám, potom sme na omyle."


Belgičania by si mohli zobrať príklad z Írov, ktorí v pondelok na Stade de France diktovali tempo hry v súboji so Švédmi a len nešťastný zásah Ciarana Clarka do vlastnej siete ich pripravil o plný bodový zisk. "Musíme ísť ďalej. Ak nás nepozdvihne zápas proti Švédsku, potom už nič," motivuje svojich zverencov tréner Martin O'Neill, ktorému bude v sobotu pre zranenie achilovky zrejme chýbať stredopoliar Jonathan Walters.


"Belgičania sú veľmi nebezpeční. Čaká nás ťažký večer, ale to isté môžeme sľúbiť aj súperovi," zakončil O'Neill.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies