Belgické kaviarne odmietajú úplný zákaz fajčenia

NETKY.SK • 28 Jún 2011, 07:56 • 2 min
Belgické kaviarne odmietajú úplný zákaz fajčenia

Belgické kaviarne odmietajú úplný zákaz fajčenia

slovakia

left justify in out

img

Belgická federácia kaviarní (FEDCAF) chystá v mene všetkých majiteľov kaviarní spoločnú výzvu pre belgickú vládu. S odkazom, že zákaz fajčenia v kaviarňach je diskriminujúci.
      Úplný zákaz fajčenia vo všetkých kaviarňach by mal vstúpiť do platnosti od 1. júla tohto roku. Doteraz fajčenie bolo zakázané iba čiastočne, v tých podnikoch, ktoré podávali jedlo.
      Belgická federácia kaviarní vyzvala všetky kaviarne v krajine, aby im oznámili každú jednu pokutu, ktorú dostanú, ak niektorý zo zákazníkov neuposlúchne zákaz fajčenia a v kaviarni si aj tak zapáli. FEDCAF chce nazbierať čo najviac sťažností, aby potom federácia mohla začať spoločnú procedúru sťažností voči federálnej vláde, informovala dnes agentúra Belga.
      „Úplný zákaz fajčenia je diskriminujúci, najmä keď Ústavný súd poznamenal už pri prijatí čiastočného zákazu fajčenia, že zákaz v sebe obsahuje diskriminačné prvky,“ povedal pre denník De Morgen Erik Beunckens, delegovaný správca FEDCAF Belgicko. Podľa jeho slov sa diskriminácia týka najmä malých prevádzok, ktoré nemajú dosť prostriedkov na úpravu svojich priestorov podľa litery zákona, čím predmetný zákon nemôžu rešpektovať.
      Predstavitelia FEDCAF Belgicko sa chcú obrátiť na Ústavný súd, aby sa otázka úplného zákazu fajčenia opäť prehodnotila.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies