Belgická vládna stránka varuje investorov pred krypto podvodmi

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 10:00 • 2 min
Belgická vládna stránka varuje investorov pred krypto podvodmi

BRUSEL – Belgická vláda sa rozhodla podporiť internetovú stránku, ktorá sa snaží varovať investorov pred možnými podvodmi pri obchodovaní s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nová stránka s názvom "Too Good to Be True" (Príliš dobré, aby to bola pravda), je čiastočne prevádzkovaná belgickým Federálnym hospodárstvom pre verejné služby a Úradom pre finančné služby a trhy. Internetová stránka varuje, že krypto aktíva bývajú často spájané s podvodmi, keďže sa dajú veľmi ľahko vytvoriť a môžu byť použité na nezákonné účely vrátane obchodovania s drogami, terorizmu alebo akejkoľvek inej trestnej činnosti.

 

img

 

Stránka ďalej odporúča, aby každý, kto zvažuje investovanie do kryptomien, najprv preskúmal ľudí za projektom, nezdieľal žiadne osobné údaje, žiadal jasné informácie o projekte a bol opatrný, ak projekt sľubuje veľké výnosy. Podvodníci často pôsobia seriózne a spoľahlivo, čím môžu investorov ľahko oklamať.

 

"Stretnutie s kryptomenami môže mať rôzne formy. Podvodníci sa snažia nachytať ľudí rôznymi spôsobmi, pri online platbách kryptomenami, pri investovaní kryptomien do športových stávok či s platformami pre investície do kryptomien," uvádza sa na stránke.

 

img

 

Na úvodnej stránke tiež nájdete widget na kontrolu iných webových stránok. Viete si tak skontrolovať, či je nejaká stránka podvodná, avšak vývojári upozorňujú, že nezodpovedajú za žiadne chyby v systéme.

 

Kontrolný widget informuje, že organizácie musia mať licenciu, aby mohli fungovať na belgických finančných trhoch. Niektoré stránky sa však počas kontroly nemusia objaviť ako podozrivé, aj keď nemajú licenciu a časť databázy bude doplňovaná na základe hlásení od používateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies