Belgická "krkavčia matka" na podmienej slobode

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:27 • 2 min
Belgická "krkavčia matka" na podmienej slobode

Belgická "krkavčia matka" na podmienej slobode

slovakia

left justify in out

img

Belgický súd v meste Mons prepustil v utorok poobede na slobodu 21-ročnú Melissu Serrano Aznarovú, obvinenú za neposkytnutie pomoci osobe v nebezpečenstve. Tou osobou bol jej vlastný syn, ktorého vo veku 17 mesiacov znásilnil a ubil k smrti jej druh.
      K tragickej udalosti došlo v septembri 2009 v meste Charleroi. Andy Martini, sedemnásťmesačný chlapček, bol prijatý na urgentný príjem v miestnej nemocnici 28. septembra 2009, avšak na druhý deň svojim zraneniam podľahol. Vyšetrovatelia zistili, že bábätko bolo znásilnené a pravidelne bité alebo mučené, k čomu malo dôjsť v období od 10. do 28. septembra 2009. Násilných činov sa dopustil Jonathan Brichard, vtedajší Melissin druh.
      Melissa sa zoznámila s Andyho otcom vo veku 18 rokov prostredníctvom internetovej zoznamky. Krátko na to otehotnela, avšak onedlho po pôrode sa otcom dieťaťa rozišla a opäť cez internet sa dala dokopy s o štyri roky starším Jonathanom. Ich spolunažívanie bolo poznačené bitkami a násilím, ktoré vyvrcholili utýraním nevinného bábätka.
      V júni tohto roku súd v Monse odsúdil Jonathana Bricharda na 35 rokov väzenia za spôsobenie smrti, zámerné neľudské správanie a sexuálne zneužitie s použitím násilia. Na lavici obžalovaných sa ocitla aj Melissa, ktorú súd obvinil za neposkytnutie pomoci osobe v nebezpečenstve a odsúdil na dva roky za mrežami s možnosťou podmienečného prepustenia.
      Melissa si už počas vyšetrovacej väzby odsedela vo väzení päť mesiacov. Súd 19. júla tohto roku rozhodol o jej prepustení na slobodu s obmedzením voľného pohybu. Väzenie opustila v utorok krátko poobede s elektronickým väzenským náramkom na ruke. Má obmedzený voľný pohyb, čo v podstate znamená domáce väzenie a najbližších päť rokov bude pod prísnou kontrolou justičných orgánov, uviedlo v utorok valónske vydavateľstvo Sudpresse.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies