Belgičana iránskeho pôvodu odsúdili za špionáž pre Irán

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 15:51 • 2 min
Belgičana iránskeho pôvodu odsúdili za špionáž pre Irán

TEL AVIV - Belgického podnikateľa iránskeho pôvodu odsúdili dnes v izraelskom meste Lod neďaleko Tel Avivu na sedem rokov odňatia slobody nepodmienečne za špionáž pre Irán. Informoval o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Obhajca odsúdeného 56-ročného Aliho Mansuriho, ktorého belgický cestovný pas je vystavený na meno Alex Mans, uviedol, že trest vnímajú ako mierny a primeraný. Avigdor Feldman súčasne dodal, že súd si zrejme osvojil argumentáciu obhajoby, v zmysle ktorej nedošlo k poškodeniu bezpečnostných záujmov štátu Izrael.
     

Špióna, ktorý má za sebou manželstvo s Belgičankou z rokov 2002-2007, zadržali príslušníci izraelských bezpečnostných zložiek v septembri 2013 krátko pred odletom z medzinárodného letiska v Tel Avive do Bruselu. Našli u neho okrem iného fotografie miestnej americkej ambasády.
     

Čas, ktorý podnikateľ strávil vo vyšetrovacej väzbe, mu zarátajú do výkonu trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies