Bývalý futbalista David Beckham sa v novom dokumente vrátil k obdobiu po MS 1998: "Urážali ma každý deň"

NETKY.SK • 2 Október 2023, 18:00 • 2 min
Bývalý futbalista David Beckham sa v novom dokumente vrátil k obdobiu po MS 1998: "Urážali ma každý deň"

LONDÝN - Bývalý anglický futbalista David Beckham priblížil v novom dokumente Netflixu náročné obdobie po MS 1998. Hviezdny hráč dostal v osemfinále proti Argentíne červenú kartu a jeho tím prehral 3:4 v jedenástkovom rozstrele po remíze 2:2 v riadnom hracom čase a predĺžení. Po vypadnutí "Albionu" sa Beckham stal vo svojej vlasti terčom urážok a útokov.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho manželky Victorie trpel hráč po majstrovstvách klinickou depresiou. "Bol naozaj deprimovaný, úplne klinicky deprimovaný. Spôsobilo mi to veľmi veľa bolesti," citovala Victoriu agentúra DPA. "Prial som si, aby bola tabletka, ktorá by zmazala určité spomienky. Urobil som hlúpu chybu, ktorá mi zmenila život," povedal k obdobiu samotný futbalista. "Boli sme v Amerike a čakali naše prvé dieťa, myslel som si, že budeme v pohode, že ľudia rýchlo zabudnú," povedal ďalej Beckham.


Jedna z krčiem v Anglicku obesila po inkriminovanom zápase pred vchodom figurínu. Fanúšikovia sa pripomenuli aj na prvom zápase Manchestru United, v ktorom Beckham v tom čase pôsobil, na ihrisku súpera v nadchádzajúcej sezóne. Počas stretnutia na pôde West Hamu hádzali do tímového autobusu hostí kamene a poháre.

"Asi som o tom nikdy nehovoril, pretože jednoducho nemôžem. Je to pre mňa náročné, pretože to bolo veľmi silné. Urážali ma každý deň, všade, kde som prišiel. Nejedol som, nespal som a nevedel som, čo robiť," spomínal na obdobie Beckham. Situáciu s ním riešil aj vtedajší tréner Alex Fergusson a bývalý futbalista priznal, že najbezpečnejšie sa cítil na ihrisku.


"Vždy, keď ma na ihrisku faulovali, cítil som sa, akoby súper dal dva góly. Bolo strašné pozerať sa na to, ako na štadióne urážajú Victoriu, ale zároveň ma to hnalo dopredu," dodal niekdajší stredopoliar. Dokument s názvom Beckham vychádza na platforme Netflix v stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies