Bayern znova lanári Gavela, manažér je znepokojený

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 11:24 • 2 min
Bayern znova lanári Gavela, manažér je znepokojený

BAMBERG - Nemecký Bayern Mníchov, ktorý po vzore španielskych gigantov FC Barcelona či Real Madrid túži vybudovať špičkové mužstvo aj v inom športe ako je futbal, opäť láka do svojho basketbalového tímu najlepšieho Slováka Antona Gavela.

slovakia

left justify in out

O rozohrávača konkurenčného Brose Baskets Bamberg prejavil bavorský klub eminentný záujem už vlani, no košický rodák vtedy podpísal vo svojom pôsobisku nový kontrakt na dve sezóny. V semifinále play-off Beko BBL bundesligy 2013/2013 mal 28-ročný Gavel hlavnú zásluhu na vyradení ambiciózneho Bayernu.

"Viem, že doňho opäť 'vŕtajú'. Tak dlho ho budú zasypávať peniazmi, až kým nebude môcť povedať nie," uviedol pre Bild manažér Bambergu Wolfgang Heyder s dôvetkom, že má v tomto prípade "zlý pocit". 

Stredný či strieľajúci rozohrávač Anton Gavel získal s Brose Bamberg tri double v sérii (2010 - 2012), teraz s ním znova prenikol do bundesligového finále. Dvakrát po sebe ho vyhlásili za najlepšieho defenzívneho hráča v súťaži. V tejto sezóne je však aj najlepším strelcom tímu s priemerom 15,2 bodu na zápas. Od januára tohto roka je držiteľom občianstva Spolkovej republiky Nemecko, čím v čase silnejúcej amerikanizácie bundesligy zvýšil svoju hodnotu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies