Bayern začína cestu za poslednou tohtoročnou trofejou

NETKY.SK • 16 December 2013, 10:22 • 2 min
Bayern začína cestu za poslednou tohtoročnou trofejou

AGADIR - Tréner futbalového Bayernu Mníchov Pep Guardiola prikladá majstrovstvám sveta klubov vo futbale veľkú vážnosť a utorňajšie semifinále v Maroku proti Kuang-čou Evergrande neberie na ľahkú váhu.

slovakia

left justify in out

Guardiola ako jediný tréner už klubový šampionát vyhral dvakrát, v rokoch 2009 a 2011 uspel s FC Barcelona. Španiel víťazstvo na MS klubov neberie ako samozrejmosť.

"Tento turnaj je veľmi dôležitý a dostatočne prestížny. Nie je ľahké sa naň kvalifikovať a ani vyhrať ho. Pre nás sú to síce len dva zápasy, ale ak chceme uspieť, v oboch musíme vyhrať. V živote nemáte toľko šťastia, aby ste sa často dostali na tento turnaj. Musím vyjadriť vďačnosť tímu i môjmu predchodcovi Juppovi Heynckesovi, že tu dnes môžem byť," povedal Guardiola. 
Proti Bayernu nastúpi tím, ktorý vedie tréner majstrov sveta 2006 Marcello Lippi. Talian prišiel do Číny pred rokom. Kuang-čou získalo v roku 2013 double, keď vyhralo domácu súťaž i ázijskú Ligu majstrov. Lippi si váži trénera Bayernu. "Guardiola je inteligentný a schopný človek. Videli sme, čo už dosiahol s Barcelonou i Bayernom, ako zmenil ich herné systémy na úspešný mechanizmus," chválil protivníka Lippi. 

V utorok bude favoritom zápasu Bayern. Lippi tuší, že prvý čínsky zástupca na MS klubov nemá veľa šancí na úspech. "Nastúpime proti jednému z najlepších svetových tímov. Zo stovky zápasov proti týmto mužstvám prehráme 99. Stále však jeden môžeme vyhrať a ja verím, že to bude ten utorňajší. Nikdy neviete, čo sa môže stať," povedal Lippi. 

Ak sa Bayernu podarí vyhrať celé podujatie, získa v kalendárnom roku 2013 už piatu trofej. V minulej sezóne vyhral Ligu majstrov, bundesligu a Nemecký pohár, v auguste pridal triumf v európskom Superpohári. "Bol to skvelý rok pre každého v Bayerne. Teraz pred odchodom na dovolenku nás čakajú ešte dva duely. Chceme v nich hrať čo najlepšie a získať trofej," povedal krídelník Bayernu Franck Ribéry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies