Dostane Richard Sulík pokutu?

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 15:18 • 2 min
Dostane Richard Sulík pokutu?

BRATISLAVA - Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií sa venoval aj iným kauzám. Začal tiež ďalšie konania na základe podnetov i v súvislosti s oznámeniami verejných funkcionárov.

slovakia

left justify in out

Jeho členovia dnes neschválili uloženie pokuty ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) v súvislosti s podaním neúplného majetkového priznania. Hrozila mu sankcia do výšky troch mesačných platov. Pre TASR to uviedol šéf výboru Boris Susko (Smer-SD). 

 

img

Boris Susko

 

Čo sa týka pokuty pre Sulíka, Susko ozrejmil, že na prijatie uznesenia bola potrebná trojpätinová väčšina hlasov vo výbore. Podľa jeho slov však poslanci koalície boli proti alebo sa zdržali, výbor tak nemal dosť hlasov na schválenie sankcie.

 

Prečítajte si tiež: Slovensko ocení Volodymyra Zelenského

 

Výbor tiež začal dve konania na základe podnetov. Jeden sa týkal poslankyne Vladimíry Marcinkovej (klub SaS) a súvisel s fotografiami na internete a možným porušením zásady, že verejný funkcionár sa má zdržať prejavov reklamy. Výbor si podľa slov Suska vyžiada stanovisko poslankyne a bude sa tým ďalej zaoberať.

 

Druhé konanie sa týka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a porušenia zákona v súvislosti s povinnosťou nahlasovania údajov.

 

img

 

Vladimíra Marcinková

 

Konania voči poslancom Jánovi Richterovi (Smer-SD) a Jozefovi Šimkovi (nezaradený) odložili na ďalšie rokovanie.

 

Susko uviedol, že výbor začal aj viacero konaní za oneskorené podania priznaní verejných funkcionárov. Ozrejmil, že ide o tých funkcionárov, ktorí sú okrem majetkového priznania povinní podať aj ďalšie, a to ak poskytovali v posledných dvoch rokoch štátnu pomoc. Tento typ priznania podľa jeho slov mali podať do mesiaca po uplynutí roka po skončení výkonu verejnej funkcie.

 

Možno vás zaujme: Polícia obvinila Mariana Kotlebu!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies