2020 mení plány, boj za zdravé prsia ostáva!

NETKY.SK • 23 Júl 2020, 09:55 • 2 min
2020 mení plány, boj za zdravé prsia ostáva!

Heslo tohtoročného pochodu za zdravé prsia, #SPOLU, zostane len v rovine symbolickej. 12. ročník charitatívneho podujatia sa totiž neuskutoční. Napriek okolnostiam môžeme #SPOLU vyjadriť podporu počas októbra, mesiaca boja proti rakovine prsníka.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Avon sa celosvetovo snaží zlepšovať nielen postavenie žien, ale aj ich zdravie. Dlhodobo sa venuje problematike rakoviny prsníka a ani v čase pandémie nezabúdala na ženy, ktoré postihlo toto ochorenie. Zdravie žien a ich rodín je pre kozmetickú spoločnosť prioritou. V boji s rakovinou prsníka dokážeme byť silnejší len vtedy, ak budeme držať #SPOLU.

 

Globálne Avon v minulom roku podporil boj proti rakovine prsníka čiastkou 6,7 miliónov dolárov. Avon spoločne s Avon Foundation for Women celkovo odovzdali už viac ako 939 000 000 dolárov. Finančné prostriedky boli využité v 38 krajinách. Až 55 % financií bolo priamo darovaných vo forme grantov alebo dotácií neziskovým organizáciám. Zvyšné finančné prostriedky slúžia na osvetu a liečbu rakoviny prsníka, zvýšenie povedomia a podporné aktivity. Vďaka Avonu je vo svete financovaných 245 mamografických prístrojov a 91 pojazdných mamografov. Avon Slovensko je súčasťou celosvetovej iniciatívy od roku 1998 a za celé obdobie sa podarilo odovzdať 1,45 mil. eur na podporu vzdelávania zdravotníckeho personálu, študentov, zlepšenie kvality života a psychosociálnu podporu žien, kúpu diagnostických prístrojov, operačnej techniky a šírenie osvety v rámci prevencie verejnosti. Každoročne sa realizovalo v rámci projektu Avon za zdravé prsia podujatie známe pod názvom – Avon Pochod. Tentoraz by sa uskutočnil už v poradí 12. ročník, vzhľadom na situáciu sa tak nestane.

 

S ohľadom na zdravie a bezpečnosť svojich zákazníkov a spolupracovníkov sa spoločnosť Avon zaviazala neusporadúvať žiadne hromadné akcie do konca roka 2020. Reaguje tak celosvetovo na súčasnú situáciu a spoločne naprieč skupinou Natura & Co, ktorej je súčasťou, napĺňa prísľub usilovať sa o lepší život a podnikanie prostredníctvom sociálneho, hospodárskeho a environmentálneho dopadu.

 

Napriek tomu, že rok 2020 mení plány a  Avon Pochod sa ako podujatie neuskutoční, boj za zdravé prsia pokračuje. Predaj charitatívnych tričiek a šatiek je predĺžený do polovice októbra alebo do vypredania zásob. Tričká a šatku navrhli blogerky Lucka a Nicole z Cup of Style a tričká sú stále v ponuke v dámskom, pánskom a detskom prevedení. Každé jedno Tričko 2020 predstavuje najväčšiu pomoc a je zdrojom finančnej podpory pre OZ Tak trocha inak, ktorému Avon v rámci boja za zdravé prsia tento rok pomáha*. Riaditeľka občianskeho združenia Erika Mokrý si pre pacientky pripravila „Štartovací balíček pre bezvlásky“, ktorý im má pomôcť prekonať prvotné obavy. Obsahuje nielen odpovede na najčastejšie kladené otázky, ale aj darček v podobe módnej šatky a AVON rúžu. Aktuálne sa Avon pripravuje na jeseň a predovšetkým OKTÓBER – mesiac boja proti rakovine prsníka, ktorého cieľom je poukázať na dôležitosť prevencie.

 

img

 

Spoločnosť Avon, ktorá sa dlhodobo angažuje v boji za zdravé prsia, v spolupráci s občianskym združením Tak trocha inak, ktoré je vyhlasovateľom verejnej zbierky Avon Pochod 2020, vyzýva k podpore projektu aj zaslaním ľubovoľného finančného príspevku na účet zbierky SK29 0200 0000 0042 3147 4754 s poznámkou „Avon dar“.

 

Hesla #SPOLU sa držia aj partneri pochodu – NUTREND, DIVAS, Prvá Stavebná Sporiteľňa, HC ´05 iClinic Banská Bystrica, ktorým patrí vďaka, keďže sa rozhodli aj napriek neľahkej situácii projekt podporiť finančným darom. Poďakovanie tiež patrí mediálnym partnerom Rádio Expres, Zdravie, Panta Rhei a Eurovea.

 

Viac informácií o boji #SPOLU za zdravé prsia nájdete na www.avon.sk, www.zdraveprsia.sk a Facebooku Avon za zdravé prsia.

 

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí pomáhajú!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies