Bayern vyhral nemecký šláger, Neuer inkasoval po 688 minútach

NETKY.SK • 2 November 2014, 11:38 • 2 min
Bayern vyhral nemecký šláger, Neuer inkasoval po 688 minútach

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v sobotňajšom zápase 10. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy na domácej pôde nad hráčmi Borussie Dortmund 2:1.

slovakia

left justify in out

Bavori pred vlastnými fanúšikmi prehrávali ešte dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času, po polhodine hry totiž otvoril skóre hosťujúci Marco Reus, pre ktorého to bol 68. bundesligový gól. Manuel Neuer inkasoval v bránke Bayernu po 688 minútach. O vyrovnanie sa postaral v 72. min bývalý hráč Borussie Poliak Robert Lewandowski a zisk troch bodov pre domácich zabezpečil gólom z pokutového kopu holandský krídelník Arjen Robben v 85. min. "Nebol to pre nás ľahký zápas a pre mňa osobne už vôbec. Dôležité je, že sme si udržali náskok v tabuľke. Dortmund je teraz v ťažkej situácii, ale verím, že sa opäť prebojuje do Ligy majstrov," uviedol Robert Lewandowski.

 

Neohrozený líder tabuľkového poradia a obhajca titulu z Mníchova v doterajších 10 ligových zápasoch sezóny nenašiel premožiteľa, okrem siedmich víťazstiev trikrát remizoval. "V prvom polčase sme boli príjemní hostitelia Borussie. Nehrali sme vôbec dobre. V druhom dejstve sa to zmenilo, tam sme predviedli výkon, ktorý som očakával," hodnotil zápas tréner Bayernu Pep Guardiol. 


Dortmundčania majú na konte už 7 prehier, skóre 11:17 a nachádzajú sa v pásme zostupu. Prvýkrát od jara 2000 prehrala Borussia päťkrát v rade. "Máme pred sebou množstvo práce. Ak máme loptu vo svojej moci, musíme hrať oveľa aktívnejšie. Vyšiel nám prvý polčas, ale proti Bayernu musíme hrať ešte lepšie. Je to pre nás ťažká prehra, lebo sme do zápasu veľa investovali. Sme síce nízko v tabuľke, ale stále nie je nič stratené. Ak budeme hrať rovnako ako dnes, môžeme ísť v tabuľke nahor," priznal tréner Borussie Jürgen Klopp. 

 

História vzájomných súbojov Bayernu a Borussie vo všetkých súťažiach obsahuje po sobotňajšom meraní síl 103 zápasov a bilancia je naklonená Bavorom (48 víťazstiev - 30 remíz - 25 prehier). "V druhom polčase sme hrali príliš stiahnuti a Bayern mal tlak. Musíme sa poučiť z našich chýb a pozerať sa dopredu," uviedol stredopoliar Borussie Henrich Mchitarjan, ktorého v 17. min trafil priamo z výkopu zozadu do hlavy brankár Roman Weidenfeller. Arménsky futbalista ostal dlhšie ležať na zemi v pokutovom území, ale napokon sa vrátil do zápasu a dohral ho až do konca. 

Informácie zverejnili weby Kickeru, Bildu a bundesligy. 

Výsledok: 
Bayern Mníchov - Dortmund 2:1 (0:1) 
Góly: 72. R. Lewandowski, 85. Robben (z pok. kopu) - 31. Reus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies