Basso technickým koordinátorom v tíme Tinkoff

NETKY.SK • 28 Október 2015, 14:11 • 2 min
Basso technickým koordinátorom v tíme Tinkoff

BRATISLAVA - Ivan Basso po nedávnom ukončení kariéry zostáva v tíme Tinkoff, v ruskom zoskupení bude pôsobiť ako technický koordinátor.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný bývalý víťaz pretekov Grand Tour Giro d'Italia (2006, 2010) odložil súťažný bicykel po 17 rokoch v profesionálnom pelotóne a využije svoje skúsenosti na vývoj a optimalizáciu spolupráce medzi jazdcami a technickými funkciami tímu, ktorého súčasťou sú aj štyria Slováci: majster sveta Peter Sagan, Juraj Sagan, Michael Kolář a Erik Baška.


"Som extrémne šťastný a ďakujem majiteľovi tímu Olegovi Tiňkovovi, manažmentu a športovým riaditeľom za ich vrelé privítanie v novej funkcii. Je to pre mňa veľmi dôležitá príležitosť, aby som odštartoval novú kapitolu v mojej kariére. Budem spojením medzi jazdcami a skupinou športových riaditeľov. Budem s nimi jazdiť, testovať nové materiály, skúšať trate a robiť všetko nevyhnutné pre úspech tímu," cituje Bassa portál cyclingweekly.com.


Hlavnými úlohami Taliana bude okrem iného pomôcť Petrovi Saganovi získať piaty zelený dres na Tour de France a predtým víťazstvo na jarných klasikách, ako aj Albertovi Contadorovi na ceste za triumfom na Tour de France a Vuelte a Espaňa. Bassovi v júli počas TdF diagnostikovali rakovinu semenníkov, ktorú sa mu podarilo úspešne prekonať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies