Basketbalistky Good Angels s prahľadom ovládli prípravný turnaj v Polkowiciach

NETKY.SK • 19 September 2016, 14:43 • 2 min
Basketbalistky Good Angels s prahľadom ovládli prípravný turnaj v Polkowiciach

KOŠICE - Basketbalistky trinásťnásobného a úradujúceho slovenského majstra Good Angels Košice ovládli prípravný turnaj v poľských Polkowiciach. V semifinále si poradili s Artegom Bydgoszcz 73:69, hoci v I. polčase zaostávali za súperom až o 15 bodov. Vo finále turnaja si zverenky trénera Petra Jankoviča poradili s usporiadateľským klubom CCC 66:53. Rovnakého protivníka zdolali 73:52 aj v dueli, ktorý sa uskutočnil ešte pred turnajom.

slovakia

left justify in out

"Oplatilo sa nám merať dlhú cestu do Polkowíc, pretože sme mali možnosť odohrať ďalšie tri kvalitné súboje. Veľmi spokojný som s tým, ako k nim dievčatá pristúpili. Ani v jednom z nich sme sa nevyhli výpadkom v obrane či hluchým streleckým pasážam, no práve v týchto okamihoch sa spomenutý prístup hráčok a z neho vyplývajúca bojovnosť ukázali ako najdôležitejšie. Som veľmi rád, že očakávané líderky tímu si v zlomových momentoch dokázali túto pozíciu na palubovke zastať a teší ma aj to, že mladé hráčky sa čoraz viac stávajú platnou súčasťou tímu.

 

Asi najviac sa to ukázalo v našom najvydarenejšom súboji na turnaji, za ktorý môžem označiť výborne zvládnuté finále. V ňom skúsenejšie hráčky jasne naznačili smer, akým sa má uberať naša hra a striedajúce hráčky dokázali nepodliezať vysoko nastavenú latku. Samozrejme, vždy sa objavujú v našej hre nedostatky, ktoré možno pripísať momentálne poklesu koncentrácie či slabšej súhre formácie, ktorá je v danom momente na ihrisku. Keďže však stojíme iba na prahu novej sezóny, tak som presvedčený, že s pribúdajúcimi odohranými stretnutiami dokážeme odstrániť aj tieto chybičky krásy," citoval klubový server Petra Jankoviča.

Ostré vystúpenia čakajú na Košičanky tento týždeň na 1. turnaji Východoeurópskej ženskej basketbalovej ligy (EEWBL). V lotyšskej Rige budú 23. - 25. septembra postupne hrať proti ukrajinskému Avangardu Kyjev, bieloruskému klubu Cmoki-Minsk a litovskému družstvu Kibirkštis Vilnius.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies