Tomáš Valášek: Sme rodina by malo opustiť koalíciu, stáva sa brzdou reforiem

NETKY.SK • 3 November 2021, 14:20 • 2 min
Tomáš Valášek: Sme rodina by malo opustiť koalíciu, stáva sa brzdou reforiem

BRATISLAVA - Lídri koalície a predseda vlády by si podľa nezaradeného poslanca Tomáša Valáška mali spraviť s predsedom Národnej rady Borisom Kollárom poriadok.

slovakia

left justify in out

Podľa Valáška sa totiž hnutie Sme rodina stáva brzdou reforiem. Dodal, že v rámci plánu obnovy sa Slovensko dobrovoľne podujalo urobiť niektoré dôležité reformy, ktoré sa Európska komisia zaviazala financovať. "Ak tieto reformy neurobíme, naša krajina príde doslova o stovky miliónov eur," povedal.

 

 

"My sme sa totiž v rámci Plánu obnovy podujali - dobrovoľne a z dobrých príčin - urobiť potrebné reformy, ktoré sa Európska komisia zaviazala financovať. Ak tie reformy neurobím, naša krajina príde o stovky miliónov eur. Len v tom balíku reforiem, kde je aj ozdravenie nemocníc, môžeme prísť o zhruba 815 miliónov eur. Ak totiž Boris Kollár zablokuje len jednu reformu v balíku, nedostaneme ani na nemocnice, ani na zvyšné reformy v ňom - a na nemocnice sa viaže napríklad digitalizácia štátnej správy či opatrenia na boj s klimatickou zmenou."

 

 

Prečítajte si: Boris Kollár podporil petície za zachovanie nemocníc

 

Kritizoval hnutie Sme rodina, ktoré niektoré z reforiem zrejme nepodporí. "Pravidlá financovania sú nastavené tak, že keď neschválime jeden komponent z každého balíka, nedostaneme z toho balíka nič ani na ostatné reformy," konštatoval Valášek. Dodal, že je jedno, či už sú pre tie ostatné reformy schválené zákony, či sú pripravené územné rozhodnutia alebo stavebné povolenia.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona