Bašár Asad vyhlásil, že je otvorený dialógu s USA

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 07:57 • 2 min
Bašár Asad vyhlásil, že je otvorený dialógu s USA

WASHINGTON - Sýrsky prezident Bašár Asad vyhlásil, že je otvorený viesť dialóg so Spojenými štátmi, avšak bez vyvíjania "tlaku na zvrchovanosť" Sýrie.

slovakia

left justify in out

Jeho vyjadrenie zaznelo v rozhovore pre televíziu CBS, ktorého úryvok odvysielala vo štvrtok, informovala dnes agentúra Reuters. Na margo vyhlásenia šéfa americkej diplomacie Johna Kerryho, že Washington bude musieť napokon rokovať s Damaskom s cieľom zastaviť vojnu v Sýrii, Asad povedal: "Dalo by sa povedať, že každý dialóg je pozitívny. My sme otvorení akémukoľvek dialógu s každým vrátane Spojených štátov, pokiaľ ide o čokoľvek založené na vzájomnom rešpekte... a bez tlaku na zvrchovanosť Sýrie."

 

Spojené štáty však chcú, aby sa rokovania o politickom riešení krízy v Sýrii konali bez účasti Asada. Washington taktiež vyhlásil, že jeho prioritou v Sýrii je boj proti militantom z Islamského štátu (IS), ktorí tam obsadili rozsiahle územia - podobne ako v Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies