Barys Astana deklasovala HC Slovan 6:1!

NETKY.SK • 26 November 2013, 16:50 • 2 min
Barys Astana deklasovala HC Slovan 6:1!

ASTANA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom treťom vystúpení na štvrtom tripe sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade Barysu Astana 1:6 a v 29. dueli tohto ročníka si pripísali už šestnástu prehru.

slovakia

left justify in out

Slovan poslal do vedenia v 7. minúte Miklík, no už o 46 sekúnd vyrovnal Rudenko a v 15. minúte obrátil skóre efektným golfovým úderom kapitán Barysu Dmitrij Upper. Domáci hráči prebrali v druhej tretine hernú iniciatívu. V 27. minúte zvýšil Lundin po ľahkom nahodení na 3:1 a o sedem minút neskôr sa počas presilovky presadil Boyd. Slovan zvýšil aktivitu v tretej tretine, ale nevyhol sa dvom vylúčeniam, ktoré domáci premenili na ďalšie dva góly. Skóre stretnutia na konečných 6:1 tak spečatil v 54. a 56. minúte kanadský útočník Nigel Dawes.

V poslednom stretnutí na výjazde na ľad súperov sa zverenci Rostislava Čadu vrátia do Ruska, vo štvrtok nastúpia o 13.00 h na ľade Avangardu Omsk.

Barys Astana - HC Slovan Bratislava 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Góly: 8. Rudenko (Starčenko), 15. Upper (Litvinenko), 27. Lundin (Blochin, Romanov), 34. Boyd (Dawes), 54. Dawes (Bochenski, Lundin), 57. Dawes (Bochenski) - 7. Miklík (Sersen, Šťastný). Vylúčení: 2:6, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, zmeny: od 17. min bez zraneného Vondrku, od 35. min navyše T. Mikúš a Daňo (všetci Slovan), rozhodovali: Bulanov, Odins - Maťuša, Sazonov, 4002 divákov 

Zostavy:
Barys Astana: Ahonen - Savčenko, Litvinenko, Semjonov, Barker, Blochin, Lundin - Rudenko, Starčenko, Antropov - Žajlauov, Upper, Puškarjov -  Dawes, Bochenski, Boyd - Gavrilin, Rachmanov, Romanov
HC Slovan Bratislava: Kopřiva - Sersen, Škoula, Mihálik, Sigalet, Kutlák, Brejčák, - Vondrka, J. Mikúš, Miklík – Bartovič, Bližňák, Netík – Hudáček, Kukumberg, Radivojevič – Ölvecký, Šťastný, Matoušek - T. Mikúš, Daňo

Domáci vstúpili do stretnutia po dvoch prehrách za sebou aktívne a už od úvodných sekúnd sa tlačili pred Kopřivovu bránku. Postupom času sa v rýchlom tempe osmelil aj Slovan v 7. minúte sa ujal vedenia. Šťastný vyhral buly pre Sersena, jeho nahodenie vyrazil Ahonen len pred Miklíka, ktorý puk bekendom poslal do siete. Domáci sa dočkali vyrovnávajúceho gólu už o 46 sekúnd, keď dobrú prácu Starčenka premenil na gól Rudenko. Obaja hráči si kombináciu zopakovali v 11. minúte, tentoraz však zakončenie Rudenka zneškodnil Kopřiva. Slovan následne ustúpil od úvodného odhodlania a v 15. minúte inkasoval druhýkrát. Puk padajúci z výšky na os klziska dokonale skrotil Upper, keď ho trafil niekoľko centimetrov nad ľadom golfovým úderom efektne do bránky. "Belasí" sa od 17. minúty do konca duelu museli zaobísť bez zraneného Vondrku, ktorý neustál súboj pri mantineli a na striedačku odišiel len za pomoci spoluhráčov a lekára.

V 22. minúte sa dostal Slovan do prečíslenia 3 proti 2, Hudáček preniesol hru na ľavú stranu na Radivojeviča, no jeho pokus Ahonena neprekvapil. Domáci hokejisti boli aktívnejší smerom dopredu a v 27. minúte sa im podarilo dosiahnuť tretí gól. Lundin vyviezol puk z obrannej tretiny, z ľavej strany ho nahodil na Kopřivu, ktorému ľahký pokus prepadol do bránky. Slovan následne nechal útočníkom Astany pred vlastným gólmanom viac priestoru, Boyd však svoju snahu v polovici stretnutia gólom neokorenil. Kanaďan sa napokon dočkal v 34. minúte, keď pridal štvrtý presný zásah po peknej presilovkovej kombinácii domácich. Slovan nedokázal nájsť spôsob ako kontrovať, veď Ahonena ohrozili jeho hráči v strednej tretine len štyrmi strelami. V 38. minúte mohli "belasí" inkasovať ďalší gól, tentoraz však pri vlastnom oslabení. Boyd dostal prihrávku do samostatného nájazdu, Kopřiva vyštartoval proti nemu, hodil sa mu pod nohy a bol vylúčený za podrazenie.

Zverenci Rostislava Čadu zvýšili početnosť streľby až v úvode tretej tretiny, no pokusy z väčšej diaľky bez problémov pokryl Ahonen a k nebezpečnejšiemu ohrozeniu svojho brankára hráčov Slovana defenzíva Barysu nepúšťala. Domáci sa nemali kam ponáhľať a zo zabezpečenej defenzívy vyrážali do rýchlych protiútokov. V 52. minúte sa dostala do prečíslenia 3 proti 1 útočná formácia Dawes, Bochenski, Boyd, ale kanadská trojica situáciu prekombinovala. V 54. minúte si však Dawes všetko vynahradil, keď po prebratí puku na modrej švihom prekonal Kopřivu. Dominanciu Astany v početnej prevahe v celej KHL potvrdil tretím presilovkovým gólom v dueli po ďalšej dobrej kombinácii v útočnej tretine štyri minúty pred koncom opäť Dawes. Slovan prehral na ľade kazašského tímu 1:6 a v posledných dvoch stretnutiach inkasoval spolu 14 gólov. 

Hlas po zápase (hcslovan.sk):

Rostislav Čada, tréner Slovana Bratislava: "My sme začali zápas veľmi dobre, pomerne rýchlo sme sa dostali do vedenia. Vlastnými indivduálnymi chybami sme súperovi dovolili dostať sa do vedenia a vrátiť sa do zápasu. Najväčším problémom boli časté vylúčenia, v ktorých sme inkasovali tri góly. Výsledok zápasu bol ovplyvnený aj zranením a odstúpením Michala Vondrku a Juraja Mikúša."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies