Barroso navštívi ostrov Lampedusa, vzdá hold utopeným prisťahovalcom

NETKY.SK • 7 Október 2013, 09:51 • 2 min
Barroso navštívi ostrov Lampedusa, vzdá hold utopeným prisťahovalcom

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso v stredu navštívi taliansky ostrov Lampedusa, pri ktorom sa minulý týždeň potopila loď so stovkami afrických migrantov.

slovakia

left justify in out

Šéf európskej exekutívy počas návštevy ostrova v Stredozemnom mori vzdá hold obetiam nešťastia. Chce zároveň prejaviť vďačnosť miestnym úradom a obyvateľom ostrova, ktorí čelia bezprostredným následkom nelegálnej migrácie.

Predseda EK v dnešnom oznámení zdôraznil, že komisia je v rámci svojich právomocí a finančných zdrojov odhodlaná pracovať na ďalších konkrétnych krokoch na celoeurópskej a národnej úrovni, ktoré by pomohli riešiť neľahkú situáciu nelegálnych utečencov. 

Opatrenia by sa podľa Barrosa mali týkať predovšetkým európskych krajín najviac vystavených prílevu prisťahovalcov. EÚ v tejto súvislosti posilní spoločné akcie aj so štátmi, z ktorých utečenci prichádzajú, alebo ktoré využívajú na tranzit. Potápači vytiahli v nedeľu z vraku potopenej lode pri ostrove Lampedusa ďalších 83 tiel. Počet obetí štvrtkového nešťastia tak stúpol na 194. Úrady upozorňujú, že bilancia sa môže ešte výrazne stúpnuť vzhľadom na vysoký počet nezvestných. Potopenie lode prežilo 155 z celkového počtu okolo 500 ilegálnych imigrantov na palube.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies