Baristi predvedú v Banskej Bystrici kávové umenie

NETKY.SK • 27 September 2015, 10:00 • 2 min
Baristi predvedú v Banskej Bystrici kávové umenie

BANSKÁ BYSTRICA - Kvalitná a dobre pripravená káva sa teší veľkej obľube po celom svete.

slovakia

left justify in out

Ročne jej ľudia vypijú neuveriteľných 500 miliárd šálok. Do tohto počtu prispievajú svojou troškou aj Banskobystričania. Dnes popoludní si ju môžu prísť vychutnať do banskobystrickej Europy na akciu Latte Art Challenge.

 

Slovenská baristická špička bude od 13.00 h súťažiť v príprave, no najmä dekorácii kávy. Baristi predvedú umenie kreslenia mliečnou penou technikou latte art, pričom obrázky budú vytvárať nielen do cappuccina, ale aj espressa macchiata. Do pomyselných porotcovských kresiel zasadnú priamo diváci, ktorí budú hlasovať za jednotlivé nápoje.

Po hlasovaní sa kávové umelecké diela za dobrovoľný príspevok rozdajú návštevníkom centra. "Vyzbierané peniaze poputujú detskej onkológii v Banskej Bystrici. Sme za toto podujatie v nákupnom centre veľmi radi, aktivity podobného druhu s radosťou vítame," uviedol Viktor Maceják, event coordinator Europa SC. Návštevníci si budú môcť vychutnať aj umenie slovenskej majsterky v latte art pre tento rok Lucie Ondruškovej.

 

"Pevne verím, že Latte Art Challenge bude mať v Banskej Bystrici úspech, nakoľko kávová kultúra na Slovensku v posledných rokoch veľmi rýchlo rastie a o podujatia podobného druhu je stále vyšší záujem. Kávu chceme ľuďom prezentovať nielen ako bežný nápoj sprevádzajúci ich posedenia v kaviarňach, ale aj ako surovinu, s ktorou barista pracuje ako kuchár. Káva je totiž práve o ľuďoch, ktorí ju pripravujú a o ich vzťahu k nej," dodal Šimon Staš, organizátor podujatia.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies