Barcelonská mašinéria do Milána, Marseille proti Bayernu

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 14:01 • 2 min
Barcelonská mašinéria do Milána, Marseille proti Bayernu

Barcelonská mašinéria do Milána, Marseille proti Bayernu - Futbal Štvrťfinálová fáza futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 bude v stredu 28. marca pokračovať ďalšími dvoma zápasmi.

slovakia

left justify in out

img

Štvrťfinálová fáza futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 bude v stredu 28. marca pokračovať ďalšími dvoma zápasmi. Prvé vzájomné meranie síl absolvujú Olympique Marseille a Bayern Mníchov, v druhom dueli privíta AC Miláno úradujúceho šampióna FC Barcelona. V boji o postup medzi elitné európske kvarteto sú v tomto ročníku kluby z rekordných siedmich krajín.
      Hoci sa nepredpokladá, že Barcelona zopakuje súhrnný triumf nad Milánom z Pohára majstrov európskych krajín v sezóne 1959/60 v pomere 7:1, na San Sire bude veľkým favoritom. Zverenci trénera Pepa Guardiolu vyhrali sedem z posledných ôsmich duelov a nastrieľali v nich 30 gólov, v priemere teda takmer štyri na zápas. Barcelona sa s Milánom stretla už v skupinovej fáze, kde najskôr uhrala domácu remízu 2:2 a neskôr na súperovom ihrisku zvíťazila 3:2, Guardiola však tejto skutočnosti od začiatku nepripisoval veľkú dôležitosť. "To, že sme vyhrali v skupinovej fáze, ešte neznamená, že vyhráme aj tento dvojzápas," uviedol ešte po žrebe. Španielsky majster neprehral v posledných 14 dueloch a spoľahnúť sa môže na kanoniera Lionela Messiho, ktorý v posledných 8 dueloch zaznamenal 18 gólov a v drese Argentíny pridal hetrik. Na prekonanie vlastného streleckého rekordu LM z vlaňajška a Ruuda van Nistelrooya z roku 2003 (12 gólov) mu chýba jediný presný zásah. Milánčanov navyše trápi veľká maródka, keď zo zdravotných dôvodov nebudú môcť nastúpiť Thiago Silva, Ignazio Abate, Robinho, Alexandre Pato či Mark Van Bommel. Vedenie klubu sa dostalo pod paľbu kritiky za nasadenie Silvu v ligovom zápase s AS Rím, šéf Rossoneri Adriano Galliani však obhajoval ich rozhodnutie. "Vedeli sme, že Thiago mal problém, ale vyzeral byť v poriadku. Potom sa zranil a teraz o tom všetci hovoria. Nikto nevedel, že aj Ibrahimovič nastúpil s bolesťami chrbta. Keby nehral, možno by sme nevyhrali. Risk je súčasť hry," citovala Gallianiho agentúra Reuters.
      Jasného favorita má aj zápas na štadióne Stade Velodrome. Olympique sa zmieta v kríze a proti nabudenému Bayernu nastúpi bez dvojice kľúčových hráčov. Kým francúzsky tím prehral v rámci všetkých súťaží sedem z posledných ôsmich duelov, Bavori nastrieľali v posledných piatich zápasoch 22 gólov. Marseille ukončilo šnúru prehier sobotňajšou remízou 1:1 v Nice, do konca sezóny však prišlo o Senegalčana Souleymana Diawaru, ktorý utrpel vážne zranenie kolena. Do zápasu pre trest nezasiahne ani brankár Steve Mandanda, ktorého zastúpi Gennaro Bracigliano. Náhradný gólman je presvedčený, že jeho tím je napriek všetkému schopný zaskočiť Bayern. "Futbal sa neriadi logikou, nádej určite máme," vyhlásil Bracigliano, ktorého zaváhanie viedlo minulý týždeň k prehre 2:3 po predĺžení vo štvrťfinále Francúzskeho pohára s treťoligovým Quevilly.
      Tréner Bayernu Jupp Heynckes doprial v sobotňajšom bundesligovom dueli s Hannoverom 96 oddych Mariovi Gomezovi a Thomasovi Müllerovi, keď Gomez naskočil do zápasu po hodine hry a 23. gólom v sezóne rozhodol o víťazstve 2:1. Heynckes sa nechal počuť, že papierové predpoklady, favorizujúce jeho tím, neberie do úvahy, pričom poukázal na doterajšie výsledky súpera. "K tomuto zápasu pristupujeme s plnou vážnosťou. Marseille dvakrát zdolalo Dortmund a vyradilo Inter Miláno, to hovorí za všetko," vyhlásil kouč, ktorý v zostave zrejme opäť nebude môcť rátať so stredopoliarom Bastianom Schweinsteigerom.

      1. štvrťfinále LM 2011/2012, streda 28. marca (20.45 SEČ):
      Olympique Marseille - Bayern Mníchov /rozhoduje: Carlos Velasco Carballo (Šp.)/
      pravdepodobné zostavy:
      Olympique: Bracigliano - Azpilicueta, Nkoulou, Mbia, Morel - Cheyrou, Diarra, Amalfitano, Valbuena - Ayew, Remy
      Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Robben, Gustavo, Kroos, Müller, Ribery - Gomez

      AC Miláno - FC Barcelona /rozhoduje: Jonas Eriksson (Švéd.)/
      pravdepodobné zostavy:
      Miláno: Abbiati - Bonera, Mexes, Nesta, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Boateng, Emanuelson - Ibrahimovič, Lopez
      Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas - Messi, Sanchez.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies