Barcelona rozdrvila AC Miláno, postupuje aj Galatasaray

NETKY.SK • 13 Marec 2013, 11:10 • 2 min
Barcelona rozdrvila AC Miláno, postupuje aj Galatasaray

BRATISLAVA - Skvelý obrat predviedli v utorňajšej odvete osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 futbalisti FC Barcelona a po výhre 4:0 nad AC Milánom postúpili do štvrťfinále. Na Nou Campe Katalánci, štvornásobní európski majstri, totiž vymazali manko 0:2 z prvého súboja na San Sire a idú ďalej.

slovakia

left justify in out

Ďalším tímom v elitnej kontinentálnej osmičke po Reale Madrid, Borussii Dortmund, Juventuse Turín, Parížu St. Germain a "Barce" je aj turecký majster Galatasaray Istanbul, ktorý v Gelsenkirchene vyhral nad Schalke 3:2 a po remíze 1:1 z domáceho súboja sa tiež môže tešiť na piatkový žreb v ústredí UEFA v Nyone.

Tím trénera Tita Vilanovu, ktorý sa však momentálne v New Yorku lieči z rakoviny, spasili dvoma gólmi štvornásobný najlepší hráč sveta Lionel Messi z Argentíny, postupový gól zaznamenal španielsky majster sveta a Európy David Villa a dielo skazy pre hostí dokonal v nadstavenom čase Jordi Alba. 

Od úvodu domáci spustili proti 7-násobnému európskemu šampiónovi ofenzívnu smršť, už v 5. minúte po kombinácii s Xavim nádhernou strelou zo šestnástky otvoril skóre Messi. Brankár Abbiati potom viacerými skvelými zákrokmi držal svoj tím nad vodou. Strelu Iniestu končekmi prstov vytlačil na hornú tyč, hlavičková dorážka Messiho do siete neprešla. V 39. minúte mohli hostia dosiahnuť postupový gól, keď Niang v sóle trafil len tyč Valdesovej brány. A okamžite prišiel trest, Messi po chybe Ambrosiniho v rozohrávke v 40. minúte dostal opäť trochu priestoru a prihrávku od Iniestu a strelou medzi nohy obrancu zmazal manko z prvého súboja na San Sire. "Barca" bola na koni a v 55. minúte sa po peknej prihrávke Xaviho dostal do zakončenia Villa, ktorý rutinérsky obstrelil Abbiatiho - 3:0. "Rossoneri" mohli znížiť v 81. minúte, ale pred Robinhom v poslednej chvíli zahasil Alba. Práve tento hráč v 92. minúte po zlej rozohrávke hostí pri štandardke a rýchlej kombinácii domácich spečatil osud duelu.

"Je to neopísateľná radosť. Mali by sme si to práve teraz užiť, ešte nerozmýšľam nad súperom vo štvrťfinále. Po takomto zápase môžete zabudnúť na všetky predchádzajúce zlé dni. Treba žiť prítomnosťou. Zaslúžili sme si to a už môžeme myslieť na budúcnosť," povedal autor gólu David Villa. "Šanca Nianga bola záležitosť centimetrov, ak by skóroval, rozprávali by sme sa tu o inom zápase. Aj keď sme prehrávali 0:3, snažili sme sa ich dostať pod tlak. Ak máte proti Barcelone okolo päť až sedem šancí, musíte ich využiť. Hrali sme horšie ako v prvom zápase, v prvej polhodine nás nepustili k ničomu," smutne hodnotil súboj na tlačovej konferencii kouč Milána Massimiliano Allegri.

Schalke vstúpilo do duelu rozpačito, už v 6. minúte mohlo inkasovať po tvrdej strele Drogbu a ďalšiu obrovskú šancu zlikvidoval Inanovi Hildebrand. V 17. minúte však domáci udreli, keď po rohu a zmätku v päťke dorazil loptu do siete Neustädter. Záver polčasu ale hostia zvládli excelentne, gólmi Altintopa, bývalej opory Schalke, resp. kanoniera Yilmaza otočili skóre. Altintop sa presadil skvelou strelou z diaľky, Yilmaz po hĺbkovej prihrávke prehodil domáceho gólmana. V 63. minúte vystrelil Höger do brvna, loptu domáci udržali a Bastos vyrovnal. Veľmi zaujímavý zápas pokračoval, okamžite mohol odpovedať Sneijder, no mieril tesne vedľa, a na druhej strane zlikvidoval brankár Muslera šancu Draxlera. Tím kouča Fatiha Terima v závere definitívne rozhodol o triumfe a postupe vďaka gólu Buluta.

"Prvý polčas sme prespali. Neboli sme vôbec v hre, aj keď sme viedli," zmohol sa na konštatovanie tréner domácich Jens Keller. "Určite sme si postup zaslúžili. Hoci aj my sme robili veľa chýb v druhom polčase. Chceli sme dať tretí gól skôr, ale Schalke hralo dobre. Ale zvíťazil náš tímový duch," vyjadril sa Wesley Sneijder.

sumáre odviet osemfinále LM 2012/2013, utorok 12. marca:
FC Barcelona - AC Miláno 4:0 (2:0)
Góly: 5. a 40. Messi, 55. Villa, 90.+2. Alba, ŽK: Pedro - Boateng, Flamini, Mexes, rozhodoval: Viktor Kassai (Maď.), 90.000 divákov.
/prvý zápas: 0:2, do štvrťfinále postúpila Barcelona/
zostavy:
Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano (77. Puyol), Alba - Busquets - Xavi, Iniesta - Pedro (83. Adriano), Messi, Villa (75. Sanchez)
AC Miláno: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Ambrosini (60. Robinho) - M'Baye Niang (58. Muntari), Montolivo, Flamini (75. Krkič) - El Shaarawy, Prince-Boateng

Schalke 04 - Galatasaray Istanbul 2:3 (1:2)
Góly: 17. Neustädter, 63. Bastos - 37. Altintop, 42. Yilmaz, 90.+4 Bulut, ŽK: Höger, Kolasinac - Drogba, rozhodoval: Jonas Eriksson (Švéd.), 54.140 divákov.
/prvý zápas: 1:1, do štvrťfinále postúpil Galatasaray/
zostavy:
Schalke: Hildebrand - Učida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Farfan, Höger (85. Meyer), Neustädter (46. Fuchs), Draxler, Bastos - Pukki (85. Obasi)
Galatasaray: Muslera - Eboue, Kaya (79. Zan), Nounkeu, Riera - Altintop, Melo, Inan, Sneijder (70. Amrabat) - Yilmaz (86. Bulut), Drogba



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies