Barcelona prvý raz doma v katalánskych farbách

NETKY.SK • 12 September 2014, 15:38 • 2 min
Barcelona prvý raz doma v katalánskych farbách

BARCELONA - Futbalový klub FC Barcelona má už 115 rokov, ale ešte nikdy jej hráči nenastúpili v domácom súťažnom zápase vo farbách katalánskej vlajky.

slovakia

left justify in out

Premiéra sa uskutoční v sobotňajšom stretnutí najvyššej španielskej súťaže proti Athleticu Bilbao. A aby bola dokonalá, hostia si oblečú úbory v baskickej farebnej kombinácii.

 

Barcelončania mali dresy so žlto-červenými zvislými pruhmi k dispozícii už v minulej sezóne, ale boli až na treťom mieste v hierarchii a prevetrali ich teda iba na cudzích ihriskách. "Senyera", ako kombináciu nazývajú, sa stala medzi fanúšikmi veľkým hitom. 

 

Termín premiéry nie je zvolený náhodne, 11. septembra oslávia Katalánčania 300. výročie od dobytia mesta Filipom V. a jeho francúzskymi spojencami v rámci vojny o španielske nástupníctvo. Jedenásty september je odvtedy Národným dňom Katalánska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies