Barani si poradili doma s Nitrou 4:1, Skalica zvíťazila nad Zvolenom

NETKY.SK • 30 September 2013, 07:58 • 2 min
Barani si poradili doma s Nitrou 4:1, Skalica zvíťazila nad Zvolenom

BANSKÁ BYSTRICA - Domáci sa v nových dresoch schuti pustili do súpera a po dvoch tretinách viedli už 3:0. Na jasnom gólovom stave sa podpísala strelecká potencia Macíka i gól Hudeca v druhej tretine, keď do klaksónu chýbalo 25 sekúnd.

slovakia

left justify in out

Spletitú situáciu s tlačenicou pred bránkou riešil aj videorozhodca a posúdil ju tak, ako si domáci predstavovali. Jednoznačné vedenie si 'barani' zaslúžili, v podstate nemali slabšiu chvíľu a keďže Nitrania, kombinačne síce obstojní, no strelecky prepadajúci, nedokázali brankára Kalembu počas dvoch tretín ani raz prekonať, domáci si naskočili už po štyridsiatich minútach na víťazný vlak. Hneď od úvodnej sekundy sa hral rýchly, priamočiary hokej, diváci sa nenudili a často si aj zatlieskali. V 12. min v prečíslení a po biliardovej spolupráci s Kadurom prvý raz prekonal Kristana po zdupľovanej strele Macík, v 14. min Kafka nabil Handlovskému a zazvonila žŕdka. 

V 35. min sa Macík opäť ocitol v prečíslení, uprednostil strelu a švihom cez brániaceho Mila zvýšil skóre. Tesne pred druhou prestávkou svoj nos na góly ukázal pri dorážke Hudec a navodil na ľade optimistickú atmosféru. V tretej tretine ju schladil v 44. min Bajtek, po nahrávke spoza bránky od Hrazdíru, a pre domácich nastala prvá komplikácia. Poradili si s ňou hravo, keď do vážnejšej šance Nitranov už nepustili. Naopak, v 59. min opäť po prečíslení síce Macík hetrik nezavŕšil, no Kafka vzápätí vsietil a spečatil víťazstvo domácich.

HC'05 B. Bystrica - HK Nitra 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 12. a 35. Macík, 40. Hudec, 59. Kafka - 44. Bajtek. Rozhodcovia Kubuš - Korba, Smrek, vylúčení 3:4, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1350 divákov.

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Nové dresy sú spestrením pre fanúšikov a radi by sme v nich aj naďalej vyhrávali, pokrstili sme ich tým najlepším spôsobom. Pre nás to bolo dôležité víťazstvo. Dve tretiny sme boli aktívni, potom sme len bránili náskok. Zápas sme proti silnému súperovi slušne zvládli."

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "S výsledkom nie sme spokojní, chceli sme streleckú biedu pretrhnúť a konečne bodovať. Vytvorili sme si viaceré šance, no jednoducho nám to vonku nepadá, treba len veriť, že streleckú nemohúcnosť pretrhneme a zvonku budeme v ďalších zápasoch privážať body."

Michal Hudec, autor jedného gólu B. Bystrice: "Dobrý výkon, Nitra mala šance, no nás podržal brankár Kalemba. Vyhrávali sme, hralo sa nám lepšie. Môj gól posúdzoval aj videorozhodca, mal som obavy, no uznali ho. Bol to môj najlepší výkon, určite, predtým som sa dosť trápil, mal som toho dosť. My rastieme, hlavne takticky, máme veľa mladých a chýb je stále menej a menej. Nové dresy sa nám páčia, už ich máme tri sady, aj z tohto pohľadu je to stále lepšie a lepšie."

Skalica zvíťazila nad Zvolenom 2:1

Skalica 29. septembra (TASR) - Úvodné minúty priniesli obojstranne svižný hokej, miernu prevahu mali domáci. V 5. min puk z hokejky Stielera len tesne minul Šimkovu bránu. Domáci hrali od 8. min presilovku pri vylúčení Huňadyho, hostia sa však bez problémov ubránili. V 11. min pred Šimkom roztočil kolotoč tretí skalický útok, ale ani Mráz, ani Kutálek zvolenského brankára nedokázali zblízka prekonať. Vedenia sa ujali o minútu neskôr Zvolenčania, keď po vyhratom buly sa strelou po ľade presadil Škvaridlo. Vzápätí Preisinger išiel sám na Šimka, ale svoju šancu nepremenil. Strela zvolenského Ťavodu v 14. min tesne minula Lipovského bránu. Za domácich sa snažil kontrovať obranca Trška, ale zvolenského gólmana neprekvapil. Hostia po strelenom góle prevzali iniciatívu, v útoku boli nebezpečnejší.

Druhú časť zápasu začali domáci náporom a po strele Slobodu zazvonila na žŕdka Šimkovej brány. Dobrú príležitosť na vyrovnanie nevyužil ani Lažo. Potom sa hostia z náporu domácich vymanili a viackrát v útoku nebezpečne zakontrovali. Šancu Kutálka s Mrázom ktorí išli dvaja na jedného obrancu hostí riešil faulom Ďaloga, ale následnú presilovku domáci nevyužili. Podobne ostala nevyužitá aj presilovka hostí za vylúčenie Laža. Domácim sa napokon podarilo vyrovnať v 33. min keď Kutálek so Šátkom zvládli situáciu dvaja na jedného. V 37. min pozorný Šimko kryl Kutálkovu umiestnenú strelu. V poslednej minúte druhej tretiny neprekonal Zuzin neprekonal Lipovského. 

Aj tretia tretina mala dobré tempo. Domáci mali šťastie v 45. min, keď strela Brabenca len tesne minula odkrytú časť Lipovského brány. Z protiútoku mal šancu Preisinger, ale pri zakončovaní mu chýbal väčší pokoj. V 49. min sa Skaličanom podarilo dostať sa do vedenia, keď Lažo strelou spomedzi kruhov prestrelil brankára Šimka. Hostia po inkasovanom góle pridali na dôraze, ale domáci sa nestiahli do obrany, snažili sa využívať rýchle protiútoku, čo sa darilo najmä tretiemu skalickému útoku. Možnosť na vyrovnanie spálil v 53. min Škvaridlo. Domáci v záverečných fázach zápasu udržiavali puk v strednom a útočnom pásme, hosťom nedovolili hrať bez brankára a v zápase dobrej úrovne tesné víťazstvo udržali.

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Góly: 33. Šátek, 49. Lažo - 12. Škvaridlo. Rozhodcovia: J. Konc - Junek, P. Šefčík, vylúčení: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 1579 divákov.

Žilina - Martin 3:2

Žilina 29. septembra (TASR) - Žilinčania v susedskom derby nasadili od začiatku zdrvujúce tempo. Prvé sekundy patrili Antonovi Čavrkovi, ktorý si žltozelený dres obliekol prvýkrát. Najskôr v samostatnom úniku neuspel, ale o pár sekúnd bezprostredne po vhadzovaní obkorčuľoval Šúrekovu bránu a jeho strelu si jeden z obrancov súpera vrazil do siete. V 5. minúte rozohrali domáci biliardovú akciu na jeden dotyk, na konci ktorej bol Drevenák a poslal puk pomedzi betóny hosťujúceho gólmana. Martinčania dokázali výraznejšie pohroziť len v početnej výhode, Laco si však bez väčších problémov so všetkými pokusmi poradil. V ďalšom priebehu hry tempo upadlo. Viac šancí mala Žilina, ale skóre sa nemenilo. Aj v prostrednej časti hry videli diváci najzaujímavejší hokej hneď v úvode. Martinčania dohrávali presilovú hru o dvoch hráčov ešte z prvého dejstva, na konci ktorej strieľal spomedzi kruhov Markovič a puk skončil za chrbtom Mareka Laca. Na opačnej strane sa dostal do samostatného úniku Filip Novák, ale blafákom zakončil vedľa ľavej žrde. Neskôr sa začala hra kúskovať častými vylúčeniami, mužstvá začali robiť viac chýb a šance sa objavovali len sporadicky. V 34. minúte však jeden z hráčov hostí stratil puk vo vlastnom obrannom pásme, získal ho Peter Klouda a kľučkou na bekhend si vychutnal Šúreka.

V treťom dejstve sa očakával tlak hostí, ale opak bol pravdou a Žilina mala jasnú prevahu. Najskôr Varga nastrelil žrď, o chvíľu Leško po skvelom nabehnutí na Kallovu prihrávku zakončil len do Šúreka. V 46. minúte individuálne prenikol Kropáč, ale namieril vedľa. Azda poslednú možnosť s výsledkom niečo urobiť dostali Martinčania vďaka presilovej hre, ale práve počas nej mohli inkasovať štvrtýkrát. Dávid Buc unikol od modrej čiary, jeho strela však skončila na brvne. Hostia sa aj v ďalšom priebehu snažili márne pritlačiť, až desať sekúnd pred sirénou Markovič v skrumáži prepasíroval puk do brány. Na vyrovnanie už ale bolo príliš neskoro, Žilina si tak pripísala štvrté víťazstvo zo šiestich zápasov.

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 3. A. Čavrk (Valášek), 5. Drevenák (Macejka, Linet), 34. Klouda - 21. J. Markovič (P. Smrek, Ďatelinka), 60. J. Markovič (A. Novotný). Rozhodovali: Lokšík - Gajan, Tornay, vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: L. Matejka (Martin) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0 

Žilina: M. Laco - Ostrčil, Bajaník, Rúfus, M. Šterbák, Dlouhý, Leško, Hriňa, Jarab - T. Varga, Klouda, Buc - Dornič, Kalla, F. Novák - Macejka, Linet, Drevenák - A. Čavrk, Valášek, Kropáč

Martin: Šúrek - A. Novotný, Ďatelinka, L. Matejka, Brcko, P. Smrek, Tupý, Imrich - A. Themár, J. Markovič, J. Cíger - Fujerík, Galamboš, Važan - J. Perniš, J. Zlocha ml., Pokrivčák - Murček, Dírer

Hlasy po zápase:

Slavomír Chlebec, asistent trénera Žiliny: "Stretnutie sme začali veľmi dobre a rýchlo sme viedli 2:0. Využili sme nepozornosť súpera, ktorý ale postupne pridal na kvalite. Hra sa vyrovnala, čoho výsledkom bolo zníženie Martinčanov na 2:1. Našťastie sme hru kontrovali tretím gólom. Nedarilo sa nám premieňať šance v presilovkách, ale v rovnovážnom stave sme boli rýchlejší, dostávali sme sa do príležitostí, o čom svedčia aj tri samostatné nájazdy. Chlapci zabojovali a získali dôležité tri body. Podržal nás brankár Laco, hráči si vstúpili do svedomia a zodpovedne pristúpili k svojim povinnostiam."

Daniel Babka, tréner Martina: "V prvej tretine sme sa nedržali plánu, ktorý sme si vytýčili. Najskôr sme si v podstate strelili vlastný gól, pri druhom sme vyslovene prepadli. Od druhej tretiny sme boli opticky aktívnejší ako domáci, ale tí vždy vedeli kontrovať brejkovými situáciami, ktoré boli nebezpečné. V prvej časti hry nám odskakovali puky, neskôr sme boli sebaistejší, silnejší na puku. Gól na 3:2 prišiel už neskoro, za desať sekúnd sa nedalo veľa urobiť. Bohužiaľ, zo šnúry štyroch vonkajších zápasov sme nezískali ani bod. Nebudeme sa vyhovárať na vylosovanie, jednoducho to tak je a mali sme sa s tým vyrovnať. Teraz nás čaká ťažký mesiac, hráme veľa duelov doma. Myslím, že hra aj sústredenosť niektorých hráčov sa zlepšuje, aj keď stále sa objavujú výpadky, ktoré nás stoja body a budú nás stáť aj naďalej, pokiaľ to nevylepšíme."

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 2:

Úvodné minúty priniesli obojstranne svižný hokej, miernu prevahu mali domáci. V 5. min puk z hokejky Stielera len tesne minul Šimkovu bránu. Domáci hrali od 8. min presilovku pri vylúčení Huňadyho, hostia sa však bez problémov ubránili. V 11. min pred Šimkom roztočil kolotoč tretí skalický útok, ale ani Mráz, ani Kutálek zvolenského brankára nedokázali zblízka prekonať. Vedenia sa ujali o minútu neskôr Zvolenčania, keď po vyhratom buly sa strelou po ľade presadil Škvaridlo. Vzápätí Preisinger išiel sám na Šimka, ale svoju šancu nepremenil. Strela zvolenského Ťavodu v 14. min tesne minula Lipovského bránu. Za domácich sa snažil kontrovať obranca Trška, ale zvolenského gólmana neprekvapil. Hostia po strelenom góle prevzali iniciatívu, v útoku boli nebezpečnejší. 

Druhú časť zápasu začali domáci náporom a po strele Slobodu zazvonila žŕdka Šimkovej brány. Dobrú príležitosť na vyrovnanie nevyužil ani Lažo. Potom sa hostia z náporu domácich vymanili a viackrát v útoku nebezpečne zakontrovali. Šancu Kutálka s Mrázom ktorí išli dvaja na jedného obrancu hostí riešil faulom Ďaloga, ale následnú presilovku domáci nevyužili. Podobne ostala nevyužitá aj presilovka hostí za vylúčenie Laža. Domácim sa napokon podarilo vyrovnať v 33. min keď Kutálek so Šátkom zvládli situáciu dvaja na jedného. V 37. min pozorný Šimko kryl Kutálkovu umiestnenú strelu. V poslednej minúte druhej tretiny neprekonal Zuzin neprekonal Lipovského. 

Aj tretia tretina mala dobré tempo. Domáci mali šťastie v 45. min, keď strela Brabenca len tesne minula odkrytú časť Lipovského brány. Z protiútoku mal šancu Preisinger, ale pri zakončovaní mu chýbal väčší pokoj. V 49. min sa Skaličanom podarilo dostať sa do vedenia, keď Lažo strelou spomedzi kruhov prestrelil brankára Šimka. Hostia po inkasovanom góle pridali na dôraze, ale domáci sa nestiahli do obrany, snažili sa využívať rýchle protiútoku, čo sa darilo najmä tretiemu skalickému útoku. Možnosť na vyrovnanie spálil v 53. min Škvaridlo. Domáci v záverečných fázach zápasu udržiavali puk v strednom a útočnom pásme, hosťom nedovolili hrať bez brankára a v zápase dobrej úrovne tesné víťazstvo udržali.

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Góly: 33. Šátek, 51. Lažo - 12. Škvaridlo. Rozhodcovia: J. Konc - Junek, P. Šefčík, vylúčení: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 1579 divákov.

Hlasy po zápase:

Josef Turek (tréner Skalice): "Zatiaľ sme narazili na najlepší tím, ktorý proti nám hral. Zápas bol vyrovnaný, šance boli na oboch stranách. V určitých momentoch nás podržal brankár Lipovský. Mali sme dosť šancí, ale mohli sme aj inkasovať. Rozhodla situácia pri vhadzovaní, keď sme vymenili Laža za Slobodu. Školiak vyhral buly a Lažo ako pravák to prestrelil."

Ľubomír Oslizlo (tréner Zvolena): "Myslím si že diváci videli pekný zápas. Na jednej strane ma potešil výkon mužstva, pretože sa tam objavili hokejové veci, bola tam bojovnosť a nasadenie. Na druhej strane body nám to neprinieslo. V druhej tretine nás podržal brankár Šimko. Upozorňoval som mužstvo na dve veci - na brejkové situácie a na vhadzovanie, kedy sme dostali druhý gól. Vytvorili sme si šance a hoci bol prejav mužstva možno najlepší v sezóne nezískali sme ani bod."

Trenčín prehral s Košicami 2:5

Mužstvá sa od začiatku snažili o aktívnu hru, v úvodnej časti však bolo príliš veľa vylúčených na oboch stranách. Nikto si preto nevynútil trvalejšiu prevahu. Skóre otvoril v 12. minúte Jenčík, pričom náskok hostí mohol o minútu zvýšiť Sojčík. Ten však z nariadeného trestného strieľania neuspel. Domáci následne v 15. minúte po Baginom bekende vyrovnali, ale Bartoš o dve minúty neskôr vrátil Košiciam stratenú malú výhodu. 

Pozorné bránenie prevládalo na ľade v druhej tretine, v ktorej nevyprodukovali tímy príliš veľa gólových možností, ale aspoň zredukovali nedovolené zákroky. V 35. minúte sa dravosťou presadil Konečný a pridal tretí košický gól obkorčuľovaním bránky a zakončením spoza nej. Hostia začali preberať iniciatívu, bojovní domáci sa však nevzdávali. 

Nič však nevyťažili zo svojich príležitostí na začiatku tretej dvadsaťminútovky, keď Tomáš Klíma najskôr opečiatkoval žŕdku Hylákovej bránky a následne v 46. minúte nepremenil ani trestné strieľanie. Vzápätí prišiel zákonitý trest, pretože Ladislav Nagy nedal svojmu menovcovi v trenčianskej bránke šancu a blafákom ho prekonal. Navyše v 48. minúte Jenčík napálil do žŕdky. Novajovský síce ešte využitou presilovkou o šesť minút neskôr znížil, no Pašek tvrdou strelou strelil päť minút pred koncom piaty gól a korunoval zaslúžené víťazstvo Košíc.

Dukla Trenčín - HC Košice 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Góly: 15. Bagin, 54. Novajovský - 12. Jenčík, 17. Bartoš, 35. Konečný, 47. L. Nagy, 55. Pašek. Vylúčení: 6:10, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák, Stano - Brath, Výleta, 1135 divákov

Hlasy po zápase:

Roman Chatrnúch, asistent trénera Trenčína: "V tomto zápase sme nemali čo stratiť, mohli sme len prekvapiť. V prvej tretine sme nevyužili dve presilovky o dvoch hráčov a v ďalšom priebehu nám súper gólovo odskočil. Vo chvíľach, keď sme sa v záverečnej časti dostávali do tlaku, nám hostia strelili štvrtý gól a skúsený protivník si svoj náskok dokázal udržať až do konca. Stále nedokážeme premieňať ani tých pár šancí, do ktorých sa počas zápasu dostaneme, takže na odstránení tejto slabiny musíme usilovne pracovať."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Naším jediným cieľom v zápase bolo vyhrať, boli sme v tomto meraní síl jasným favoritom. V prvej tretine bolo na oboch stranách príliš veľa vylúčených hráčov, čo nás mierne vyviedlo z tempa a akosi sme sa prispôsobili rozháranej hre. Keď sa nám podarilo získať gólový náskok, dokázali sme si ho udržiavať až do konca zápasu, počas ktorého sme mali prevahu a kontrolovali sme jeho priebeh. Krajšiu hru sme ukázali až v záverečnej tretine, ale najpodstatnejšie pre nás bolo víťazstvo."

Piešťany prehrali s Popradom 1:2

Piešťany 29. septembra (TASR) - V úvode zápasu sa hral opatrný hokej bez šancí. Až neskôr dali o sebe vedieť domáci, ale Lušňák po prihrávke Hlohoviča, ani Saliji v tutovke nepochodili. Poprad nevyužil presilovku a tak sa hralo naďalej bez gólov. V 13. minúte však Mlynarovič vyskúšal strelu priamo z buly puk sa dostal k Lapšanskému a ten prekonal Tomeka – 0:1. Za domácich mohli odpovedať Saliji, ktorý sám pred Sidorom prestrelil a Lušňák, ktorého popradský gólmam vychytal.

V druhom dejstve sa dlho hralo bez vážnejšej šance. Potom bol však faulovaný Haring, domáci mali možnosť presilovky a Sidor takmer kapituloval. Piešťany sa nepresadili ani keď Bučka nahodil puk, Sidor ho vyrazil k Filipovi, ten priťukol Salijimu, ale Sidor bol opäť proti jeho strele. Následne zamotal štvrtý piešťanský útok hlavu popradskému prvému, ale Haring nenašiel Tomana. V ďalšej presilovke bolo opäť rušno pred Sidorom, keď už bol prekonaný, ale puk sa kĺzal tesne vedľa brány, odkiaľ ho nedopravil do siete ani Melichárek.

V 45. minúte domáci Škadra zbytočne zasiahol lakťom do tváre hosťujúceho hráča a inkasoval trest 5+DKZ. Hostia využili päťminútovú presilovku na druhý gól, keď po kombinačnej akcii dorazil puk do siete Mlynarovič. Domáci sa dočkali v 53. minúte, kedy puk nahodil od modrej čiary Melichárek a za Sidora ho dorazil Románek 1:2. Piešťany mali možnosť vyrovnať, ale nevyužili ponúknutú presilovku. Po skončení presilovky následne jeden z domácich čisto narazil na mantinel Mlynaroviča, ktorý musel byť odnesený na nosidlách. V závere hrali Piešťany bez brankára, vyrovnania sa však nedočkali, naopak Poprad si pripísal prvé víťazstvo na ľade súpera.

Piešťany – Poprad 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 53. Románek - 13. Lapšanský, 47. Mlynarovič. Vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Konc, Tvrdoň, Sčensný. 1258 divákov.

Piešťany: Tomek – Filip, Bučka, Valábik, Brňák, Biro, Škadra, Hruška, Śišovský – Románek, Melichárek, Saliji – Bartánus, Nemec, J. Ručkay – Lelkeš, Holovič, Lušňák – Haring, Mišura, Toman 

Poprad: Sidor – Gáborčík, Suchý, Kasík, Mc Namara, Fabian, Kurali, Nitriansky – Lapšanský, Mlynarovič, Belluš – Drábek, Jabrocký, Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták – Nagy, Paukovček, Gápa

Hlasy po zápase:

Milan Klement, tréner Piešťan: "Jednoducho povedané, nedáš-dostaneš. O tom sú naše zápasy. Podali sme solídny výkon, ale chýba nám kúsok šťastia pri zakončení. Bohužiaľ, na šťastie ani na krásu sa nehrá. Hrá sa na góly a tých dal súper viac. Dali sme ešte kontaktný gól, ktorý nás povzbudil, ale nepomohla nám už ani záverečná power play."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Teší ma víťazstvo na ľade Piešťan, pretože tu sa veľmi ťažko vyhráva. Zápas sme po taktickej stránke zvládli. Z pohľadu vývoja bola dôležitá druhá tretina, kde mali domáci navrch, ale zvládli sme to, podržal nás brankár Sidor. Následne sme v presilovke strelili gól, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci. Teší ma stúpajúca forma hráčov."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies