Banky požičiavajú najlacnejšie v histórii

NETKY.SK • 17 Február 2016, 13:05 • 2 min
Banky požičiavajú najlacnejšie v histórii

BRATISLAVA - Nulové, alebo mimoriadne nízke úroky na úveroch sú marketingové lákadlo bánk. Ak sa chytíte, zaplatíte poplatky, informujú dnešné Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Napríklad mBank už ponúka pôžičku s nulovým úrokom. Pôžičku od internetového hráča však nedostanete zadarmo. Banka vám zaúčtuje poplatok až do výšky 30 eur. Ďalším zádrhom je aj obmedzená výška pôžičky.

 

ČSOB poskytuje spotrebný úver už do 5,5 percenta a v UniCredit Bank dokonca už od 4,9 percenta. „Pozeráme sa napríklad na to, či mal korektnú platobnú disciplínu aj v minulosti. Úroková sadzba sa preto stanovuje pre každého klienta individuálne,“ povedala pre HN Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB.

 

Podľa analytikov sú banky nútené vymýšľať marketingové kampane, ako nalákať klientov. „Vnímam to ako marketingové, chytáky‘, pri ktorých je cieľom buď získať nových klientov do banky, alebo presvedčiť svojich neaktívnych klientov, ktorí doteraz pôžičku nevyužívali,“ vysvetľuje pre HN analytik webu Finančný kompas Maroš Ovčarik.

 

Dôvod prečo banky môžu lacno požičiavať je ten, že si požičiavajú od Európskej centrálnej banky, ktorá drží základnú úrokovú sadzbu na úrovni 0,05%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies