Bakošovi vzali hetrik,Greguš verí,že si Jablonec niečo nechal i na Ajax

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:10 • 2 min
Bakošovi vzali hetrik,Greguš verí,že si Jablonec niečo nechal i na Ajax

BRATISLAVA - V nedeľňajších zápasoch 5. kola českej Synot ligy sa strelecky darilo Slovákom.

slovakia

left justify in out

Dvoma gólmi rozhodol o triumfe Liberca doma s Teplicami útočník Marek Bakoš. Ten prišiel na ihrisko už v 19. minúte za zraneného Zdeněka Folprechta, a zápas rozhodol presnými zásahmi po pekných strelách v 37., resp. 55. minúte.

 

Jablonec vyhral v Brne hladko 3:0, skóre otvoril už v 5. minúte slovenský stredopoliar Ján Greguš. Majster z Plzne doma hostil Sigmu Olomouc a zdolal ju vďaka streleckej forme ďalšieho slovenského legionára 2:0, Michal Ďuriš prišiel do druhého polčasu a dvoma gólmi stanovil skóre.

 

Bakoš dal dokonca až tri góly, ale jeden mu arbitri neuznali pre ofsajd. "Podľa mňa mal platiť," povedal slovenský legionár pre klubový web Liberca a dodal: "Tento raz som nemal hrať, naskočil Kevin Luckassen a tréner sa rozhodoval, či pod hrot pôjdem ja, alebo Zdeněk Folprecht. Ten sa nakoniec chudák zranil. Na ihrisko som išiel skoro nerozcvičený, ale nakoniec som sa rozbehal a nič sa mi nestalo." Bývalý hráč Plzne má na konte už štyri góly: "Nechcem sa ale pozerať na seba. Za góly som rád, ale podstatné je, aby bol úspešný klub."

 

Majster z Plzne nadviazal na výhru v Európskej lige UEFA nad Vojvodinou Novi Sad. "V lige sa trochu trápime, ale zvládli sme to. Vedeli sme, že Olomouc bude hrať zo zabezpečenej obrany a budú hrať na brejky. Je to vždy o prvom góle," povedal pre klubový web Ďuriš, ktorý sa po návrate do Plzne v Synot lige trafil do čierneho už trikrát. "Neviem či cítim formu, hlavné je, že vyhráva celý tím," dodal.

 

Jablonec čaká vo štvrtok domáca odveta so slávnym Ajaxom Amsterdam, v ktorej bude mazať manko 0:1. Greguš trafil už v 5. minúte, keď využil rýchlu akciu a prihrávku od Tecla. "Chceli sme hrať aktívne. Prvý gól nám dosť pomohol, potom sme už hrali uvoľnenejšie. Šancí sme mali aj na šesť gólov, ale hádam sme si niečo ušetrili na Ajax," citoval Greguša klubový web.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies