Bábovka

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 13:00 • 2 min
Bábovka

Suroviny: 200 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 2 PL kakaa, maslo na vymastenie formy,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridávame po častiach vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka vmiešame sneh z bielkov. Odlejeme asi 1/3 cesta, do ktorej primiešame kakao. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme časť bieleho cesta, potom hnedé cesto a nakoniec zvyšné biele cesto. Pečieme 35-40 minút pri 200°C. Kto má rád, môže do cesta pridať hrozienka. Po upečení formu obrátime, bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

 

Čas prípravy: 80 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies