Suroviny: 200 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 2 PL kakaa, maslo na vymastenie formy,
Príprava:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridávame po častiach vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka vmiešame sneh z bielkov. Odlejeme asi 1/3 cesta, do ktorej primiešame kakao. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme časť bieleho cesta, potom hnedé cesto a nakoniec zvyšné biele cesto. Pečieme 35-40 minút pri 200°C. Kto má rád, môže do cesta pridať hrozienka. Po upečení formu obrátime, bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Čas prípravy: 80 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies