Babiš: Česko prichádza na karuselových podvodoch o 3,5 miliardy

NETKY.SK • 11 November 2014, 14:59 • 2 min
Babiš: Česko prichádza na karuselových podvodoch o 3,5 miliardy

BRATISLAVA - Snahou Českej republiky aj Slovenska je pokračovať v boji s daňovými únikmi. Zhodli sa na tom dnes pred začiatkom Tatra Summitu v bratislavskom hoteli Kempinski ministri financií oboch krajín Andrej Babiš a Peter Kažimír.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol Babiš, Česko sa v súčasnosti sústredí najmä na odhaľovanie karuselových podvodov. "Najrýchlejšie, kde môžeme získať peniaze, sú karuselové obchody, kde prichádzame potenciálne o 3,5 miliardy eur," vyčíslil Babiš. Uviedol tiež, že vďaka opatreniam zameraným na boj s daňovými únikmi by sa mohol zlepšiť výber daní o jednu miliardu eur.

 

Kažimír povedal, že Slovensko v oblasti zlepšenia výberu daní pokračuje v spolupráci s Českou republikou. "Pokračujeme vo vzájomnej výmene informácií, chceme sa navzájom od seba učiť a máme schopnosť merať si navzájom svoje výsledky," uviedol slovenský minister financií. Ako zhodnotil, SR za posledné dva roky prešla veľmi úspešným bojom s daňovými únikmi, čo sa odzrkadlilo aj v štátnej kase. "Slovensko aj Česká republika patria ku krajinám, ktoré sú viac objektom agresívneho daňového plánovania ako iné krajiny. Pre nás je výhodné byť čo najskôr v klube krajín, ktoré si vymieňajú informácie, aby sme mohli zvýšiť efektivitu výberu daní a mohli tieto peniaze investovať naspäť do ekonomiky," podotkol Kažimír.

 

V Bratislave dnes odštartovala ekonomická konferencia Tatra Summit. Hlavnými témami sú nové investície, ekonomický rast a budúcnosť Európskej únie (EÚ). "Nachádzame sa v období, keď potrebujeme čo najviac investícií a spoluprácu so súkromným sektorom. A to je kľúčový motív stretnutia tohto summitu," dodal Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies