Dnes môžeme očakávať horúčavy, ktoré večer vystriedajú búrky s krúpami

NETKY.SK • 12 August 2019, 06:27 • 2 min
Dnes môžeme očakávať horúčavy, ktoré večer vystriedajú búrky s krúpami

BRATISLAVA - Dnes nás opäť čakajú extrémne horúčavy, ortuť teplomerov vystúpi veľmi vysoko, večer nás však potrápia búrky.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia upozorňujú, že počas dnešného dňa bude na Slovensku naozaj horúco, teplota môže miestami vystúpiť až na 36 stupňov Celzia. SHMÚ preto vydal výstrahy 1. a 2. stupňa pre väčšinu územia Slovenska. V platnosti budú od 13.00 do 19.00 h.

 

img

 

Vo večerných hodinách sa ale situácia zmení, očakávajú sa silné búrky. Tie zrejme najvýraznejšie zasiahnu západ Slovenska, kde sa očakáva 20 - 40 milimetrov zrážok. Hrozí preto zvýšenie hladiny malých vodných tokov a zatopenie pivníc, podjazdov a podchodov. Okrem toho môžu padať krúpy a fúkať silný vietor s rýchlosťou v nárazoch do 85 kilometrov za hodinu. Výstraha pred búrkami platí od pondelka 21.00 h až do utorkového (13. 8.) rána.

 

img

 

Zväčšená oblačnosť po búrkach sa následne nad naším územím udrží počas celej noci a pretrvá do ďalšieho dňa, potom začne postupne ustupovať. Aj v utorok sa však na mnohých miestach vyskytnú prehánky, miestami aj búrky s krúpami. Stále však bude veľmi teplo, očakáva sa až 34 stupňov, a to najmä na juhu krajiny.

 

V stredu by situácia mala byť podobná, avšak začne sa ochladzovať. Denné maximá dosiahnu 20 až 25, v južnej polovici západného Slovenska a ojedinele aj na juhu stredného Slovenska 25 až 29 st. V piatok a sobotu budú teploty ešte nižšie maximá sa budú pohybovať v rozmedzí 22 až 27, na severe miestami okolo 20 st.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies