AZR: Diskusia pred referendom bola slušná,v sobotu bude Európa počúvať Slovensko

NETKY.SK • 5 Február 2015, 12:38 • 2 min
AZR: Diskusia pred referendom bola slušná,v sobotu bude Európa počúvať Slovensko

BRATISLAVA – Aliancia za rodinu (AZR) dnes na poslednej tlačovej konferencii pred referendom o ochrane rodiny zhodnotila predreferendové diskusie.

slovakia

left justify in out

Podľa nej boli slušné a poctivé. Opätovne vyzvala ľudí, aby v sobotu 7. februára prišli k referendovým urnám a hlasovali trikrát áno. "V sobotu bude Európa Slovensko počúvať," uviedol jeden z hovorcov aliancie Anton Chromík.

 

"Vidíme, že ľudia sa naozaj rozprávajú o týchto hodnotách, to je to, čo sme chceli," povedal Chromík. Diskusia bola podľa neho slušná, poctivá a dobrá, mala však aj okrajové elementy, ktoré podľa jeho slov zdôrazňovali najmä médiá. "Vidím, že sa Slovensko prebudilo, že ľudia sa zaangažovali, sú aktívni a vidieť na nich aj veľa radosti a odvahy," dodala Anna Verešová z AZR.

 

Svoju úlohu podľa zástupcov aliancie nezvládli médiá, ktoré informovali nevyvážene a neboli moderátormi diskusie. "Na Slovensku sme videli, že médiá majú veľmi jasne vyhranený názor na tieto otázky a veľmi tvrdo ho presadzujú a dokonca napádajú zástancov opačného názoru," dodal Peter Kremský z AZR. Ako dodal, médiá, ktoré sa označujú ako nezávislé, by mali zvážiť prístup k hodnotovým otázkam a dávať viac priestor obidvom stranám.

 

Plebiscit sa uskutoční v sobotu 7. februára. Svoj hlas môžu občania odovzdať v hlasovacích miestnostiach v čase od 07.00 h do 22.00 h.

 

Občania sa budú v referende vyjadrovať k trom otázkam, a síce, či súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou; či súhlasia s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebola umožnená adopcia a následná výchova detí a či súhlasia s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo samotné deti nesúhlasia s obsahom vyučovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies